Connect with us

Ο Tελικός του Kυπέλλου Ελλάδος ”βάφτηκε” πράσινος!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Tελικός του Kυπέλλου Ελλάδος ”βάφτηκε” πράσινος!

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν επέστρεψε μόνο στην Ευρώπη, αλλά κατάφερε να κατακτήσει και πάλι έναν τίτλο μετά από 8 χρόνια.

Το Κύπελλο Ελλάδας… βάφτηκε πράσινο, με το “τριφύλλι” να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον επεισοδιακό τελικό του ΟΑΚΑ, διάρκειας τριών ωρών χάρη σε γκολ που πέτυχε με πέναλτι ο Αϊτόρ στο 34΄.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο με ένα πέναλτι όταν ο Βιεϊρίνια βρήκε με προβολή στο κεφάλι τον Γκατσίνοβιτς.

Ήταν μια φάση πολύ δύσκολη την οποία εξέτασε ενδελεχώς ο  διαιτητής Λαόθ με τη βοήθεια του VAR για να αποφασίσει να δείξει την άσπρη βούλα.

Κατά τους πανηγυρισμούς άρχισε νέος κύκλος επεισοδίων (μετά από εκείνα που οδήγησαν στην καθυστερημένη έναρξη του παιχνιδιού), με τον Αϊτόρ να δέχεται πέτρα στο χέρι καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν έξαλλα το 1-0 μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός  ρέφερι  έδωσε εντολή να αποχωρήσουν άπαντες στα αποδυτήρια και το ματς διεκόπη περίπου για 25 λεπτά.

Κατά τη διακοπή στα αποδυτήρια βρέθηκε και ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ ο οποίος μεσολάβησε για να βγει ξανά στο γήπεδο ο διαιτητής, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα διέκοπτε οριστικά τον αγώνα.

Το παιχνίδια διακόπηκε για μισή ώρα, ώσπου να επιστρέψει στο παιχνίδι ο Ισπανός ρέφερι, στα όρια του κανονισμού….

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο α΄ ημίχρονο, όμως δεν απείλησε. Το πέναλτι  ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια εκατέρωθεν, αν εξαιρέσουμε ένα πολύ μακρινό, εντελώς ακίνδυνο, σουτ του Αϊτόρ στο 8΄.

Μετά την διακοπή ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την εικόνα του, άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα και πιο γρήγορα τη μπάλα και στο 44΄ έχασε  μεγάλη ευκαιρία όταν από σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Άκπομπ έπιασε κεφαλιά σε απόσταση 1,5  μέτρου από το τέρμα, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εύκολα αφού η εκτέλεση ήταν κακή.

Με τον Παναθηναϊκό να «αγγίζει» το 2-0 ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο, όταν στο σουτ του Γκατσίνοβιτς η μπάλα βρήκε σε αμυντικό άλλαξε πορεία και κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 49΄ ένα επικίνδυνο φάουλ του Ντάγκλας Αουγκουστο θα μπορούσε εύκολα να επιφέρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Λαόθ αρκέστηκε στην παρατήρηση. Ακόμα κι ο Λουτσέσκου έσπευσε αμέσως μετά να αποσύρει τον Βραζιλιάνο ο οποίος… φλέρταρε επικίνδυνα με την αποβολή.

Στο 58΄ ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε σε ιδανική θέση για γκολ αλλά από το ύψος της περιοχής πλάσαρε άουτ, στη δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει, ενώ ο  Λουτσέσκου εξάντλησε τις αλλαγές του πριν από το 70΄αναζητώντας μια ευκαιρία  η οποία παρουσιάστηκε τελικά στο 79΄ με τον Κώτσιρα  να βγάζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ!

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε ξανά κοντά στο γκολ με τον Τσόλακ στις καθυστερήσεις, όμως ο Παναθηναϊκός κράτησε το 1-0 και σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο μετά από οκτώ χρόνια.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Αϊτόρ, Γκατσίβοβιτς (76΄ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες (68΄ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (76΄ Καρλίτος), Παλάσιος (90+4΄ Σάρλια)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύραντζης, Ινγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46΄ Σίντκλεϊ), Ντάγκλας Αουγκούστο (52΄ Σβαμπ), Κούρτιτς, Φιλίπε Σοάρες (46΄ Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (62΄ Μίτριτσα), Άκπομ (67΄ Τσόλακ)

Continue Reading
You may also like...

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ

APXH