Connect with us

Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου στη Γλασκώβη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου στη Γλασκώβη

Το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του κρέμασε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος αθλητής του μήκους στον κόσμο, όπως πιστοποίησε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Ο Τεντόγλου θριάμβευσε σε ακόμη έναν αγώνα και έτσι μετά την πρωινή κατάκτηση της πρώτης θέσης, αρκετές ώρες αργότερα, ήρθε η στιγμή να φορέσει με καμάρι το μετάλλιο.

Όσο ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακουγόταν στην πόλη της Σκωτίας προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα αθλητή στίβου, ο Γρεβενιώτης χειροκροτούσε τους συναθλητές του και λίγο αργότερα πόζαρε για τη δική του μεγάλη στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή που είχε κατακτήσει στο Βελιγράδι το 2022 και πανηγύρισε το 10ο μετάλλιο της καριέρας του σε «μεγάλη» διοργάνωση.

Παράλληλα, έβαλε το ονόματα του σε ένα ιδιαίτερα «κλειστό» κλαμπ, καθώς έγινε μόλις ο τέταρτος αθλητής του μήκους που έχει κατακτήσει τουλάχιστον δύο χρυσά. Το έπραξαν οι Λάρι Μάιρικς (1987 και 1989), Μάουρο Βινίσιους ντα Σίλβα (2012 και 2014) και φυσικά θρυλικός, Ιβάν Πεντρόσο, ο οποίος στέφθηκε πέντε σερί φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητής (1993, 1995, 1997, 1999, 2001).

Απογοητευμένος ο ίδιος από τον αγώνα που έκανε
Ο ίδιος, πάντως, στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αγώνα του και στάθηκε στην ώρα του τελικού, ο οποίος διεξήχθη πρωί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το τι δεν του άρεσε, είπε: «Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν το έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου εγώ».

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, επεσήμανε ότι: «Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδό του: «Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς σεζόν από την Ντόχα».

Για τις τρεις μεγάλες διοργανώσεις φέτος και αν σκέφθηκε να κάνει διαχείριση: «Κάποιοι επιλέγουν να μην πάνε σε κάποια διοργάνωση. Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, αλλά δεν μ’ αρέσει να χάνω αγώνες, μ’ αρέσει να πηγαίνω σε όλους. Κι εννοείται ότι θα είμαι εκεί στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό και θα προσπαθήσω για όλα».

Για το τι κρατάει: «Ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες και χειροκροτούσαν. Τίποτα άλλο. Αγωνίστηκα πραγματικά χάλια».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία

Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συγχαρητήριο μήνυμά του για τον Μίλτο Τεντόγλου, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός:

«Στην κορυφή του κόσμου και πάλι ο Μίλτος Τεντόγλου με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης. Όσο μακριά φτάνει το κάθε άλμα του, τόσο ψηλά υψώνει τη σημαία και την υπερηφάνειά μας.

Μίλτο σε ευχαριστούμε. Θερμά συγχαρητήρια!»

Αν περάσει αυτή η αλλαγή θα σταματήσω το μήκος

Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα όμως όπως σχολίασε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ, αν περασει η αλλαγή που σχεδιάζει η παγκόσμια ομοσπονδία με την αφαίρεση της βαλβίδας, θα σταματήσει το μήκος.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή δεν βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τη λήξη του αγώνα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», πρόσθεσε ενώ υπογράμμισε πως αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσει το μήκος και θα κάνει τριπλούν.

www.liberal.gr

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ

APXH