Connect with us

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Live με το μουσικό ντουέτο LOOM | Λίνος Τζέλος – Στέφανος Μεϊχανετσίδης

ΚΟΖΑΝΗ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Live με το μουσικό ντουέτο LOOM | Λίνος Τζέλος – Στέφανος Μεϊχανετσίδης

Σας καλούμε την Παρασκευή 01 Μαρτίου, στις 21:00, στο σπίτι της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, σε ένα μοναδικό και νέο για τα δεδομένα της πόλης live, με το μουσικό ντουέτο LOOM, που απαρτίζουν ο Λίνος Τζέλος και ο Στέφανος ΜεΪχανετσίδης.

Ελεύθερη Είσοδος

LOOM
Ένα μουσικό ντουέτο που γεννιέται στην Κοζάνη και φέρει τη δική του πρωτότυπη μουσική. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Λίνο Τζέλο και τον Στέφανο ΜεΪχανετσίδη, έναν στιχουργό και πολυοργανίστα και έναν ντράμερ.

Η μουσική τους προσέγγιση υποδηλώνει έναν ακατέργαστο, δυναμικό ήχο που υπαινίσσεται στοιχεία της ροκ μουσικής και αντιμετωπίζεται με προοδευτικές, συμφωνικές ενορχηστρώσεις. Με ρίζες σε λαογραφικές πολυρυθμίες και αρμονίες, είναι αφιερωμένοι στην ύφανση μουσικών αφηγήσεων που εννοιολογούνται μέσα από άλλες μορφές τέχνης, όπως πίνακες ζωγραφικής ή ταινίες, σύμφωνα με την ποίηση.

Οι ειλικρινείς εξομολογήσεις πάνω και μέσα από το όργανο μαζί με τον συλλογικό αυτοσχεδιασμό, αποτελούν τον πυρήνα της τελικής αισθητικής των Loom, έναν αέναο κόσμο με τον οποίο μπορεί να συγχρονιστεί ο ακροατής.

Ο ρυθμός είναι το βασικό εργαλείο της τέχνης των Loom, καθώς τα μέλη μοιράζονται μια μεγάλη έλξη σε αυτόν. Τα πάντα ή τίποτα μπορούν να ξεδιπλωθούν μόλις τοποθετηθεί ένα σφιχτό και απαιτητικό groove.

Λίνος Τζέλος aka GAZEΛ

Ένας αφοσιωμένος συνθέτης, μουσικός και μηχανικός ήχου που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή και το σχεδιασμό ήχου. Διατηρεί έντονο πάθος για τον πολυοργανισμό και τον αυτοσχεδιασμό και μια ζωηρή τάση να τονώνει μια ωμή αλλά ποιητική αισθητική στις ιδέες του.

Αποκορύφωμα της δράσης του μέχρι στιγμής είναι η βασική σύνθεση και η ηχητική διεύθυνση για το βιντεοπαιχνίδι Raji: An Ancient Epic, το οποίο κέρδισε το βραβείο Taipei Game Awards και ήταν υποψήφιο για το καλύτερο ντεμπούτο IndieGame στα βραβεία The Game Awards και SXSW.

Όσον αφορά στις μουσικές ερμηνείες, έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής, παίχτης ινδικού σιτάρ και πλήκτρων σε μοναδικές εκδηλώσεις/συναυλίες στο Alemagou, στην Μύκονο και στο W Hotel of Costa Navarino συνοδεύοντας τον αγαπητό του συνάδελφο Dj Dest, επιπροσθέτως της παρουσίας του σε ιδιωτικές μουσικές εκδηλώσεις όπως η παρουσίαση κοσμημάτων Louis Vuitton 2023 στο Amanzoe Resort, στο Πόρτο Χέλι για το οποίο σχημάτισε ένα κουαρτέτο και έπαιξε κοντραμπάσο. Επιπλέον, έχει γράψει μουσική για το συγκρότημα world jazz Reggetiko Project με το οποίο εμφανίστηκε σε φεστιβάλ κύρους σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία, παίζοντας κιθάρα και μπάσο.

Με έδρα τη γενέτειρά του Κοζάνη και μέσω της δικής του εταιρείας «GAZEΛ Studios», γράφει μουσική για το κύριο συγκρότημα του, LOOM, ενώ παράλληλα γράφει και παράγει ήχο για έργα, μεταξύ των οποίων είναι μια ταινία μεγάλου μήκους Bollywood, τοπικές indie ταινίες μικρού μήκους και θεατρικές παραστάσεις/εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ.

Στέφανος ΜεΪχανετσίδης

Επαγγελματίας ντράμερ που γεννήθηκε και εδρεύει στην Κοζάνη. Η εμπειρία του καταμετρά πάνω από 10 χρόνια μουσική δραστηριότητα με τοπικά συγκροτήματα και συμμετοχή σε διάφορες ηχογραφήσεις. Το 2022, αφού αποφοίτησε από το τμήμα τυμπάνων και κρουστών του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», άρχισε να εργάζεται ως δάσκαλος drums και να γράφει παράλληλα τη δική του μουσική.

Το στυλ παιξίματός του μπορεί να περιγραφεί εν συντομία ως δυναμικό, ζωηρό και πολύγλωσσο, ενθαρρύνοντας πολυρυθμίες και παραδοσιακά στοιχεία στις περισσότερες παρτιτούρες του. Δείχνει ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις συμφωνικές ενορχηστρώσεις όπου η δημιουργία ρυθμικών και groove διαθέσεων όπως και το ενδελεχές χτίσιμο προς ένα μεγαλειώδες κρεσέντο αποτελούν το εκλεπτυσμένο σύνολο του.

Σήμερα είναι drum tutor στη Δημοτική Μουσική Σχολή και βασικός ντράμερ στα «GAZEΛ Studios». Είναι μέλος του συγκροτήματος LOOM στο οποίο αυτή τη στιγμή συνθέτει.

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH