Connect with us

Εξιχνίαση απάτης σε περιοχή των Γρεβενών

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Εξιχνίαση απάτης σε περιοχή των Γρεβενών

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών απάτη, που τελέστηκε σε βάρος 87χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 54χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, έπειτα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι, προ τετραημέρου σε περιοχή των Γρεβενών, ο 54χρονος εξαπάτησε την 87χρονη, με το πρόσχημα της επιδιόρθωσης τεχνικού προβλήματος ως υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας και της απέσπασε χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 3.175 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε απεστάλη αρμοδίως, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών.
Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους:
• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH