Connect with us

Δήμος Κοζάνης: Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Εθνικού Κοζάνης στέλνει το δικό της μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δήμος Κοζάνης: Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του Εθνικού Κοζάνης στέλνει το δικό της μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 8ης Μαρτίου – Ημέρας της Γυναίκας, ξεκίνησε ένα πλέγμα δράσεων, οι οποίες θα υλοποιούνται σταδιακά μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.  Η έναρξη αυτών των δράσεων πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κοζάνης και της Γυναικείας Ομάδας Χάντμπολ του Εθνικού Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ομάδα εργασίας με συμμετέχουσες τις αθλήτριες του «Εθνικού», το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης και συμμετοχή της Κοινωνικής Λειτουργού του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης, παρουσία της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κοζάνης και αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλας Τουμπουλίδου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάδειξη μηνύματος που επιθυμεί να στείλει η ομάδα αναφορικά με το κοινωνικό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε το φαινόμενο της έμφυλης βίας καθώς και η δυναμική που δημιουργήθηκε από το Ελληνικό κίνημα MeToo μετά τις καταγγελίες σεξουαλικών κακοποιήσεων γυναικών στην Ελλάδα.

Οι αθλήτριες του Εθνικού Κοζάνης δηλώνουν ότι: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ! #womanpower» στεκόμενες με αλληλεγγύη δίπλα  σε κάθε γυναίκα που έχει δεχτεί βία, λόγω του φύλου της, ενώνοντας τις φωνές τους για κάθε γυναίκα που δολοφονήθηκε από την πατριαρχία. Το μήνυμα των αθλητριών πρόκειται να αναρτηθεί σε banner του γηπέδου και σε μπλούζες της ομάδας.

Η συνάντηση αυτή ανοίγει το δρόμο για μελλοντική συνεργασία με στόχο της εξυγίανση της κοινωνίας από φαινόμενα βίας και διακρίσεων. Στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών δεν περισσεύει καμία!

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ

APXH