Connect with us

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κων/νο – Το φυσικό αέριο σε φάση υλοποίησης

ΚΟΖΑΝΗ

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κων/νο – Το φυσικό αέριο σε φάση υλοποίησης

Με το από 15/12/2021 Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης ενημέρωνε για το θέμα αξιοποίησης του φυσικού αερίου για θέρμανση και άλλες χρήσεις από τους κατοίκους των Δήμων Βοΐου (Σιάτιστα, Νεάπολη), Σερβίων (Σέρβια, Νέα Λάβα, Καστανιά, Πλατανόρεμα) και Βελβεντού (Βελβεντό).

Σε συνέχεια συναφούς αιτήματος ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας Κων/νος ενέκρινε το ενδιαφέρον συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στο έργο από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΥΠΕΝ ή του ΕΣΠΑ, ανάλογα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες υποβλήθηκε Αίτημα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για χορήγηση άδειας διανομής φυσικού αερίου και παράλληλα προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η ωρίμανση του έργου.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2022.

Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κων/νο για την καθοριστική συμβολή του στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων προς όφελος των πολιτών της περιοχής μας.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH