Connect with us

Έτοιμοι για «ντου» οι Τούρκοι στην ΠΑΕ Ξάνθη , συναγερμός στην κυβέρνηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτοιμοι για «ντου» οι Τούρκοι στην ΠΑΕ Ξάνθη , συναγερμός στην κυβέρνηση

Έτοιμοι για «ντου» στην ΠΑΕ Ξάνθη οι Τούρκοι, συναγερμός στην κυβέρνηση: Υπάρχει ένας πατριώτης να την σώσει;

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν τον Νοέμβριο όλα τα υπάρχοντά της, της παίρνουν ακόμα και το τρακτέρ για 31.000 ευρώ!

Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό και ολότελα πολιτικό: Ποιος σπρώχνει την ΠΑΕ Ξάνθη στην αγκαλιά των Τούρκων; Ποιος είναι ο ρόλος του Ελληνοαυστραλού  «ιδιοκτήτη» Μπιλ Πάπας (Βασίλης Παπαδημητρίου), τον οποίο κυνηγούν όλες οι τράπεζες στην Αυστραλία;

Υπάρχει ένας πατριώτης Έλληνας να πάρει την ΠΑΕ Ξάνθη από τα νύχια των Τούρκων, που είναι έτοιμοι για νέο «ντου»; Στην κυβέρνηση, πάντως, έχει σημάνει και πάλι συναγερμός.

Τον Νοέμβριο αρχίζουν οι πλειστηριασμοί στην ΠΑΕ, της παίρνουν ακόμα και τα… τρακτέρ και στα δικαιοδοτικά δικαστήρια του ποδοσφαίρου, έκαναν προσφυγές οι ποδοσφαιριστές διεκδικώντας δεδουλευμένα έξι μηνών.

Ο ρεπορτάζ έχει ως εξής από το newmoney

Με περιπέτειες εκτός αγωνιστικού χώρου βρίσκεται αντιμέτωπη η ΠΑΕ Ξάνθη, καθώς, πέραν των άλλων, για τον ερχόμενο Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί σε βάρος της ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κινητών (μηχανημάτων και οχημάτων).

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, στις 30 Νοεμβρίου και εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσει κάποια κίνηση για την αποτροπή τους, -κάτι που θεωρείται πιθανό-, θα γίνουν έξι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα ακόλουθα:

Έναν γεωργικό ελκυστήρα μάρκας εργοστασίου ZETOR, τύπου C4DT55, ισχύος 55,4 Kw, φορολογικής ισχύος 75,4 ίππων, με αγοραία αξία 30.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ

Έναν γεωργικό ελκυστήρα μάρκας εργοστασίου KUBOTA, τύπου STV40, φορολογικής ισχύος 37,13 ίππων, με αγοραία αξία 9.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 6.000 ευρώ

Ένα κουρευτικό μηχάνημα μάρκας PERUZZO 1800, τύπου panther professional, με αγοραία αξία 9.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 6.000 ευρώ

Ένα αυτοκίνητο ΙΧ, ιδιωτικής χρήσεως, μάρκας HYUNDAI MOTOR 1 GETZ, 5 θέσεων, με αγοραία αξία 1.800 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 1.200 ευρώ

Ένα αυτοκίνητο ΙΧ, ιδιωτικής χρήσεως, μάρκα OPEL ASTRA, 5 θέσεων με αγοραία αξία 3.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 2.000 ευρώ

Ένα αυτοκίνητο ΙΧ, ιδιωτικής χρήσεως, μάρκα SKODA ROOMSTER, 5 θέσεων με αγοραία αξία 4.500 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 3.000 ευρώ.

Συνολικά, η κατ’ εκτίμηση αγοραία αξία των παραπάνω κατασχεθέντων μηχανημάτων και οχημάτων είναι 57.300 ευρώ, ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 2/3 αυτής, δηλαδή σε 38.200 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η εδρεύουσα στην Ξάνθη εταιρεία Vialand και η κατάσχεση έγινε για το ποσό των 31.110,23 ευρώ.

Οι πρόσφατες περιπέτειες

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα πληροφορίες περί δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του βασικού μετόχου της ομάδας, αλλά και των μετοχών της ΠΑΕ. Η ίδια η ΠΑΕ στις 7 Ιουνίου και κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων σε βάρος του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Bill Papas, εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης στην οποία τονίζεται ότι «η ΠΑΕ αλλά και ο κος Bill Papas, δεν έχουν λάβει κανένα επίσημο έγγραφο αλλά και καμία επίσημη ενημέρωση, σχετικά με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και μετοχών της ΠΑΕ. Ωστόσο, προκαλεί μεγάλη απορία η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής να βρεθεί ο ΑΟ Ξάνθη ΠΑΕ στο επίκεντρο τέτοιων δημοσιευμάτων, στον «αγγελικό» και «ξεκάθαρο» χώρο του ποδοσφαίρου, που όλα λειτουργούν σαν ελβετικό ρολόι.

 

Ο Bill Papas και το ΔΣ, θέλει να καθησυχάσει το φίλαθλο κοινό μας. Ο ΑΟΞ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει!» κατέληγε η ανακοίνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω πλειστηριασμοί δεν αφορούν την παραπάνω υπόθεση, καθώς αναρτήθηκαν στις 17 Ιουνίου και έπονται της ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ, από το φθινόπωρο του 2020 πέρασε στα χέρια κοινοπραξίας με επικεφαλής τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία Bill Papas (Βασίλης Παπαδημητρίου).

O κ. Παπαδημητρίου είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας The Forum Group, αλλά και της  Lugis, εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων και περιβαλλοντολογικών συμβουλών. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Sydney Olympic Football Club από το 2015 και έχει μακροπρόθεσμα συμβόλαια συνεργασίας με τη Liverpool FC και τη Schalke 04. Πρόσφατα ξένα δημοσιεύματα ωστόσο έκαναν λόγο για παραίτηση του ομογενή επιχειρηματία από το Sydney Olympic Football Club.

Θεαματική πτώση

Η Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ, όπως και όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες κατά την τελευταία οικονομική χρήση (01/07/2020 έως 30/06/2021) είχαν θεαματική πτώση εσόδων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Έτσι, ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στις 376.614,15 ευρώ έναντι 2.749.497,59 ευρώ της προηγούμενης χρήσης με το καθαρό αποτέλεσμα να ανέρχεται σε ζημία 5.423.447,91 ευρώ έναντι ζημίας 1.750.129,51 ευρώ στην παρελθούσα χρήση.

Όπως είναι λογικό, η οικονομική κατάσταση της εταιρείας, γενικά, έχει επιδεινωθεί, ενώ τα ίδια κεφάλαια κατά την 30/06/2021 ανέρχονταν σε 9.485.809,80 ευρώ έναντι 4.635.813,90 ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Προς τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης έχουν συμβάλει καταθέσεις, έως 30/6/21, ποσού 2.972.000 ευρώ από τον βασικό μέτοχο ,έναντι αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

 

Η ΠΑΕ Ξάνθη μετείχε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ (παλαιότερα: Α΄ Εθνική) για 31 συναπτά έτη από την σεζόν 1989-90 έως την σεζόν 2019-20. Στη συνέχεια υποβιβάστηκε και από τη σεζόν 2020-21 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

 

Έτσι τα έσοδά της κατά την τελευταία χρονιά έχουν περιοριστεί σε 931.890,25 ευρώ (470.176,10 ευρώ από επιχορηγήσεις, 346.354,62 ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα, 85.100 ευρώ από διαφημίσεις και 30.259,53 ευρώ από συνδρομές), όταν τα έξοδα διαμορφώθηκαν σε 5.900.123,36 ευρώ.

Επίσης, στην ΠΑΕ έχουν επιβληθεί από τη Δ.Ο.Υ ΞΑΝΘΗΣ πρόστιμα συνολικού ποσού 400.000 ευρώ κατ΄ εφαρμογή αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την ακύρωση των οποίων έχουν κατατεθεί αιτήσεις ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Η ΠΑΕ έχει προβεί σε ρύθμιση δόσεων για μέρος προστίμων ποσού 100.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έχει αιτηθεί στο Εφετείο Κομοτηνής την αναστολή εκτέλεσής τους.

Η ιστορία του συλλόγου

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 ως επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με τη συγχώνευση δύο τοπικών σωματείων της πόλης της Ξάνθης (Ασπίδα, Ορφέας). Από το 1991 δρα με τη νομική μορφή της ανώνυμης εταιρείας, με κύρια δραστηριότητα την οργάνωση και διοίκηση επαγγελματικής αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών και την ανάπτυξη ποδοσφαιρικών ακαδημιών.

Ξεκίνησε από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στο οποίο και διατηρήθηκε για 18 συναπτά έτη. Το 1984 υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, όμως αμέσως μετά την περίοδο 1984-85 επανήλθε στη Β’ Εθνική και τέσσερα χρόνια αργότερα (ως πρωταθλήτρια) προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική.

Σημειώνεται ότι υπήρξε η πρώτη ομάδα στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων στην Ελλάδα που απέκτησε χορηγό και συγκεκριμένα από το 1991 την εταιρεία Βιαμάρ. Έτσι έκτοτε και μέχρι τον Ιούνιο του 2016 η ομάδα μετονομάστηκε σε ΠΑΕ Skoda Ξάνθη Α.Ο. με βασικό μέτοχο τον Χρήστο Πανόπουλο.

Από το 2004 διαθέτει ιδιόκτητο στάδιο χωρητικότητας 7.244 θεατών στο χωριό Πηγάδια της Ξάνθης, όπως επίσης και ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο.

Για… παύση πληρωμών κατηγόρησαν την Ξάνθη, δικηγόροι έξι ποδοσφαιριστών που έχουν καταθέσει προσφυγή.

 

Προσφυγή έξι ποδοσφαιριστές

Για χρέη συνολικά άνω των 500.000 ευρώ και για παύση πληρωμών προς τους ποδοσφαιριστές από τον περασμένο Γενάρη, κατηγόρησαν την Ξάνθη, οι δικηγόροι έξι ποδοσφαιριστών, οι προσφυγές των οποίων συζητήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Ο λόγος για τον Κώστα Θυμιάνη που του οφείλονται 15.150 ευρώ ενώ διεκδικεί ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ, τον Χρήστο Μπάτζιο που χωρίς την αποζημίωση, του οφείλονται 28.122 ευρώ, τον Τάσο Παπάζογλου που έχει λαμβάνειν 42.000 ευρώ ενώ η Ξάνθη χρωστάει ακόμη 22.000 ευρώ στον Αστέριο Γιακουμή, 24.800 στον Μανώλη Τζανακάκη και 28.000 ευρώ στον Παναγιώτη Δεληγιαννιδη.

Η Ξάνθη απουσίασε από την εκδίκαση.

«Μόνο στην Επιτροπή σας τα χρέη είναι άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Την πρώτη χρονιά είχαν πληρωθεί τα πάντα. Από τις 31 Δεκεμβρίου και μετά τίποτα. Έγινε η ιστορία με τον Πάπας και κατασχέθηκαν οι μετοχές της ΠΑΕ (η ομάδα το διαψεύδει). Εντοπίστηκαν απάτες και υπεξαιρέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων» τόνισε ο δικηγόρος Γιώργος Ζελελίδης.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Κώστα Θυμιάνη, Μανώλης Αλιφραγκής, πρόσθεσε. «Η ΠΑΕ έχει σταματήσει να πληρώνει από τον Ιανουάριο. Οφείλεται πριμ συμμετοχών 2.450 ευρώ, 6 μισθοί και δύο δόσεις Ιανουαρίου και Απριλίου».

Πριν από μερικές εβδομάδες ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, ερωτηθείς για Πανθρακικό και Ξάνθη, υποστήριξε ότι Τούρκοι μέσω τρίτων αγοράζουν ελληνικές επιχειρήσεις στην Θράκη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, το ενδιαφέρον είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο και γίνεται προσπάθεια μέσω τρίτων για επαφή με τον Μπιλ Πάπας.  Παρόλα αυτά λόγω και των τεταμένων σχέσεων αυτήν την περίοδο με την Τουρκία, δεν αποκλείεται να σημάνει συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σήμανε, όμως Υπάρχουν πατριώτες για να αγοράσουν την ΠΑΕ Ξάνθη από τα χέρια των Τούρκων;

Πηγή: Valuenews.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ

APXH