Ελλάδα

Αγιασμό με… μάνικα έχετε ξαναδεί; Και όμως έγινε στο Λιανοκλάδι! (video)

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνια συνάντησε την έντονη αντίδραση τόσο της Ιεράς Συνόδου, όσο και των ιερέων ανά την Ελλάδα.

Ένας εξ αυτών και ο παπάς στο Λιανοκλάδι, που χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να ραντίσει με αγιασμό όλο το χωριό, χρησιμοποιώντας τη μάνικα! Έτσι άγιασε όσους δεν κατάφεραν λόγω των απαγορεύσεων. να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί πάντως πως υπήρξε άμεση αντίδραση του Δήμου Λαμιέων που υποστήριξε πως η παραχώρηση του πυροσβεστικού οχήματος δεν έγινε για αυτό το σκοπό.

«Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Ελλάδα

Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης από 1η Ιουλίου 2021

«Από την 1η Ιουλίου 2021 όλα τα πλαστικά μιας χρήσης θα αποσυρθούν», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης
Ελλάδα

Σύνταξη από τα 62 για άνδρες ΔΥ με ανήλικο τέκνο

Aνοίγει ο δρόμος σε χιλιάδες άνδρες δημοσίους υπαλλήλους με 25ετία το 2010 και ανήλικο τέκνο για ταχύτερη συνταξιοδότηση είτε άμεσα,