Connect with us

“Τσουνάμι” ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος μέσα στον Οκτώβριο

ΕΛΛΑΔΑ

“Τσουνάμι” ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος μέσα στον Οκτώβριο

“Κόκκινος ” είναι ένας στους τρεις λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Σχεδόν ένας στους τρεις λογαριασμούς ρεύματος που ταχυδρομείται έχει την ειδοποίηση με κόκκινα γράμματα: Ειδοποίηση διακοπής αν συνεχιστούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του νοικοκυριού.

Συναγερμός έχει σημάνει στις εταιρείες προμηθευτών ενέργειας αλλά και στη ΔΕΗ καθώς αναμένεται να ξεκινήσει τσουνάμι των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος που θα σαρώσει τις εταιρείες προμηθευτών ενέργειας μέσα στον Οκτώβριο.
Οι εταιρείες σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία” προσπαθούν να διαχειριστούν μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Οι δυσκολίες των νοικοκυριών να αποπληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι εμφανής από το γεγονός ότι η μέση τιμή της Mwh τη χρονιά που πέρασε ήταν στα 42,94 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ και η τρέχουσα μέση τιμή για το οκτάμηνο ( Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021) διαμορφώνεται στα 89,596 ευρώ ανά Mwh.

Mία τετραμελής οικογένεια με κατανάλωση ρεύματος 1.500 Kwh το τετράμηνο πλήρωνε μόνο για την αξία του ρεύματος συνολικά 64,41 ευρώ το 2020. Φέτος με την αντίστοιχη κατανάλωση ρεύματος το κόστος εκτοξεύεται στα 134, 3 ευρώ. Οι πάροχοι ενέργειας για να κρατήσουν τις επισφάλειες υπό έλεγχο χρησιμοποιούν ως όπλο τον κίνδυνο της διακοπής ρεύματος .

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH