Connect with us

Στην Αθήνα οι κληρώσεις του Champions League και του Europa League

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Αθήνα οι κληρώσεις του Champions League και του Europa League

UEFA: Οι οριστικές ημερομηνίες για τα παιχνίδια της εφετινής περιόδου

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο, οι κληρώσεις των ομίλων του Champions League και του Europa League της επόμενης περιόδου καθώς και η απονομή των βραβείων στους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χρονιάς, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο «με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA οι κληρώσεις του Champions League, του Europa League, η απονομή της “Χρυσής Μπάλας” και οι σχετικές παράπλευρες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Όπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η επιλογή της Ελλάδας από την UEFA συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της UEFA μετά τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση της UEFA συμβάλλει καθοριστικά στην παγκόσμια προβολή τη ‘Ελλάδας, ως μιας σύγχρονης ασφαλούς χώρας, που είναι σε θέση να φιλοξενεί διοργανώσεις αυτού του επιπέδου».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «καθοριστικό γεγονός για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν».

Από την κρισιμότατη σύσκεψη της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οριστικοποιήθηκε το Final-8 των δύο διοργανώσεων που αναβλήθηκαν λόγω του κοροναϊού έχοντας ακόμα εκκρεμότητες στη φάση των «16».

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τη συνέχιση των τουρνουά από τα προημιτελικά και μετά, είναι να γίνουν σε μορφή Final-8. Αυτό του Champions League θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα από τις 12 έως και τις 23 Αυγούστου, όταν και θα λάβει χώρα ο μεγάλος τελικός.

Όσον αφορά το Europa League, αυτό θα σημειωθεί από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου, σε Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Γκελσενκίρχεν.

Όσον αφορά στον μεγάλο τελικό του Super Cup Ευρώπης, αυτός τοποθετήθηκε στις 24 του Σεπτέμβρη στη Βουδαπέστη.

Οι τελικοί του Champions League

Η Kωνσταντινούπολη θα υποδεχθεί το μεγάλο ραντεβού το 2021. Το 2022 οικοδέσποινα θα είναι η Αγία Πετρούπολη και το Allianz Arena θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League το 2023.

www.news.g

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΑΘΛΗΤΙΚΑ

APXH