Connect with us

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 28χρονο Κωνσταντίνο – Τι λέει η εταιρεία για την έκρηξη που του στοίχισε τη ζωή

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 28χρονο Κωνσταντίνο – Τι λέει η εταιρεία για την έκρηξη που του στοίχισε τη ζωή

Η φονική έκρηξη προκλήθηκε, κατά την εταιρεία από διαρροή λαδιών κατά την προγραμματισμένη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας

Σήμερα το απόγευμα (στις 16:30), στα Γρεβενά θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 28χρονο Κωνσταντίνο Γκούμα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Alfa Wood στους Μαυρανέους Γρεβενών.

Ο 28χρονος εργαζόμενος έπαθε καθολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ήταν καμένο το 95% σύμφωνα με το Νοσοκομείο Παπανικολάου, από τη φωτιά που ακολούθησε μετά την έκρηξη σε χώρο της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του εργοστασίου.

Αν και διακομίστηκε εσπευσμένα στη μονάδα εγκαυμάτων στη Θεσσαλονίκη, χειρουργήθηκε και δισωληνώθηκε, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και χθες νωρίς το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή.

Γρεβενά 28χρονος
Ο άτυχος Κωνσταντίνος

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Με ανακοίνωσή του, ο όμιλος ALFA WOOD GROUP σημειώνει ότι «το δυστύχημα, κατά τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε έκρηξη που προκλήθηκε από διαρροή λαδιών κατά την προγραμματισμένη συντήρηση της ηλεκτρογεννήτριας από την ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία» και ότι «ερευνά ενδελεχώς σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, ώστε να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

Εκφράζει δε «τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος» και σημειώνει ότι «παραμένει αλληλέγγυος για την απώλεια του δικού της ανθρώπου», ενώ γνωστοποιεί ότι στη μνήμη του 28χρονου, τα δύο εργοστάσια στην περιοχή των Γρεβενών θα παραμείνουν για δύο ημέρες κλειστά.

γρεβενά έκρηξη

Αναμένεται μηχανικός από την Ιταλία

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στον χώρο του δυστυχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που έχει αναλάβει το προανακριτικό έργο, αναμένεται έως αύριο (Σάββατο) μηχανικός από την Ιταλία, που σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα που βρίσκεται ήδη στο εργοστάσιο θα επιβλέψει την εκκένωση των ειδικών λιπαντικών που βρίσκονται στα κυκλώματα και στις σωληνώσεις της εγκατάστασης ώστε στη συνέχεια η Πυροσβεστική να προχωρήσει στην άντληση των υδάτων που βρίσκονται στον χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι ενέργειες θα εισέλθουν στον χώρο οι πραγματογνώμονες για τον έλεγχο και τη διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης.

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH