Connect with us

Ρεύμα: Της ήρθε λογαριασμός 1.357 ευρώ, με τα 1.073 να είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής

Uncategorized

Ρεύμα: Της ήρθε λογαριασμός 1.357 ευρώ, με τα 1.073 να είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές λόγω των εξωφρενικών λογαριασμών στο ρεύμα, αρκετοί εκ των οποίων αναγκάζονται να στραφούν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να βρουν το δίκιο τους.

Της ήρθε λογαριασμός 1.357 ευρώ, με τα 1.073 να είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής

Οι καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Μερικές από αυτές φιλοξένησε το πρωί της Παρασκευής (20/5) το MEGA.

Μιλώντας στην «εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA», η κ. Ράνια κατήγγειλε πως καλείται να πληρώσει ρήτρα αναπροσαρμογής 1.073 ευρώ, για ένα σπίτι 80 τ.μ.

«Μου ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός 1.357 ευρώ, με ρήτρα 1.073 για σπίτι 80 τετραγωνικών. Ζω με τον γιο μου, είμαστε δύο άτομα. Φέτος έκανε πολύ κρύο. Έχουμε θέρμανση μόνο με ρεύμα. Κοίταξα και τους προηγούμενους λογαριασμούς, η κατανάλωσή μας είναι ελάχιστα πάνω σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι είχα δώσει 600 ευρώ εκκαθαριστικό. Μέσα στον λογαριασμό που ήρθε είναι και έκπτωση 393 ευρώ. Τον λογαριασμό μου δεν μπορώ να τον πληρώσω», περιέγραψε η κ. Ράνια.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση»

«Είναι παράνομη και καταχρηστική η ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν αφορά σε κόστος ρεύματος. Είναι ένας μηχανισμός άντλησης υπερκερδών για τους παρόχους. Μπήκε από τον Αύγουστο το 2021 χωρίς να ενημερωθούν οι καταναλωτές. Η ρήτρα δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση. Μπορεί να μπει μόνο σε καταναλωτές μόνο με ψηφιακό ρολόι, που είναι ελάχιστα στην Ελλάδα, υπάρχει παράβαση και εκεί», τόνισε ο δικηγόρος του ΙΝΚΑ, Αλέξης Αλεξόπουλος.

«Εκείνο που μπορείτε να κάνετε, επειδή οι πάροχοι συνεχίζουν και κόβουν τα ρολόγια και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται, προσφεύγετε στο ΙΝΚΑ στο δικόγραφο της συλλογικής αγωγής, περιμένουμε να δικάσουμε την 1η Ιουνίου. Για να μη σας κόψουν το ρεύμα, κάνουμε ένα διακανονισμό με τους παρόχους, πληρώνουμε την πρώτη δόση και τηρούμε επιφύλαξη κάτω από την υπογραφή μας. Δεν μπορούν να απαγορεύουν σε κανένα έλληνα πολίτη το δικαίωμα στη δικαστική προστασία», εξήγησε ο ίδιος.

Σε λογαριασμό 931 ευρώ, η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι 778

Στην εκπομπή μίλησε και η κ. Λία, στην οποία ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός 931 ευρώ, με τα 778 να είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Πέρυσι την ίδια εποχή είχα δώσει 218 ευρώ. Στο σπίτι είμαι εγώ, ο γιος μου και ο εγγονός μου που τον κρατάω κάποιες μέρες. Ο γιος μου δουλεύει, όλη μέρα λείπει. Το σπίτι είναι γύρω στα 90 τετραγωνικά», εξήγησε η κ. Λία.

«Είναι εξοντωτικά τα ποσά. Αυτά είναι χρήματα που έχουν πληρωθεί χωρίς να αντιπροσωπεύουν κατανάλωση. Αντιπροσωπεύουν ένα χρηματιστηριακό δείκτη που τον απομυζούν οι πάροχοι με τρόπο ανεξέλεγκτο επί μήνες. Η έκπτωση που έχουν λάβει οι καταναλωτές είναι μια κοροϊδία», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αλεξόπουλος.

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH