Connect with us

Πόθεν έσχες και συμβάσεις Δημοσίου ψάχνει η Αρχή Ξεπλύματος

ΕΛΛΑΔΑ

Πόθεν έσχες και συμβάσεις Δημοσίου ψάχνει η Αρχή Ξεπλύματος

Τι αποκάλυψε η δική στο Open

Μετά την έρευνα για «μαύρο χρήμα» σε πρώην διαιτητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες  του ποδοσφαίρου, στο στόχαστρο του Προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, μπήκαν οι συμβάσεις με το Δημόσιο.

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, ο επίτιμος Ανώτατος Εισαγγελέας  συνεχίζει το “σαφάρι” μαύρου χρήματος, βάζοντας στο μικροσκόπιο τους πάντες στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.

Ήδη ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τις λίστες με τα ονόματα όλων όσων υποχρεούνται να υποβάλλουν πόθεν έσχες, προκειμένου να ελέγξει τα περιουσιακά τους στοιχεία, την προέλευση τους και εάν τα δηλώνουν.

Παράλληλα ζήτησε αναλυτικά όλες τις συμβάσεις με το Δημόσιο, που έχουν συνάψει οι ελεγχόμενοι ποδοσφαιρικοί και αθλητικοί παράγοντες.

Ο κ. Βουρλιώτης ξεκίνησε έρευνα, για να ελέγξει το νομιμότητα τους και κατά πόσον είναι συμφέρουσες ή ζημιώνουν το Δημόσιο .

Η έρευνα θα γίνει σε βάθος πενταετίας, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Θα ελεγχθούν μία προς μία όλες οι συμβάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν άρσεις τραπεζικού απορρήτου προσώπων, που εμπλέκονται.

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH