Connect with us

Προσοχή: Αυτά είναι τα καρπούζια που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο

ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Αυτά είναι τα καρπούζια που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο

Η Ρωσίδα διατροφολόγος Αλμπίνα Ερμολένκοβα, προειδοποιεί πως τα καρπούζια που μεγαλώνουν με αζωτούχα λιπάσματα μπορεί εν δυνάμει να προκαλέσουν καρκίνο.

Σύμφωνα με την ειδικό, αυτά τα λιπάσματα δεν είναι επικίνδυνα από μόνα τους, αλλά μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό, εάν εισέλθουν στον γαστρεντερικό σωλήνα.

«Τα νιτρικά μειώνουν τη λειτουργία μεταφοράς του αίματος και επηρεάζουν τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης. Τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε έλλειψη οξυγόνου στους ιστούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα άσχημο για τα παιδιά και τους ανθρώπους που υποφέρουν από καρδιοαγγειακές παθήσεις» εξήγησε η διατροφολόγος.

Η ειδικός προειδοποίησε ότι τα νιτρικά, μερικές φορές παρουσιάζουν αυτόν τον κίνδυνο καθώς παραμένουν στα καρπούζια, κάτι που συμβαίνει εξαιτίας της λανθασμένης αποθήκευσης.

Πώς θα εντοπίσουμε τα «επικίνδυνα» καρπούζια

Η διατροφολόγος εξήγησε ότι οι τυπικές ενδείξεις νιτρικών είναι κίτρινες φλέβες και υπόλευκη πυκνή σάρκα στο εσωτερικό του καρπουζιού.

Ακόμη, ένα πολύ έντονο κόκκινο χρώμα και μια φλούδα που είναι πολύ γυαλιστερή μπορεί επίσης να αποτελούν σημάδια κινδύνου.

Όταν αγοράζετε καρπούζια, η διατροφολόγος συμβουλεύει προσοχή στις κίτρινες κηλίδες στη φλούδα που δείχνουν ότι έχει περάσει από τη διαδικασία ωρίμανσης. Αυτό φαίνεται επίσης και από το ακανόνιστο σχήμα του φρούτου.

Η μέγιστη ποσότητα νιτρικών που επιτρέπεται στα καρπούζια είναι τα 60 μικρογραμμάρια ανά κιλό, κατέληξε η επιστήμονας.

www.pronews.gr/

Continue Reading
You may also like...

More in ΥΓΕΙΑ

APXH