Connect with us

«Μπλόκο» από τον ΕΟΦ στη διακίνηση 5 φαρμακευτικών προϊόντων γνωστής εταιρείας

Uncategorized

«Μπλόκο» από τον ΕΟΦ στη διακίνηση 5 φαρμακευτικών προϊόντων γνωστής εταιρείας

Διατίθενται ως φάρμακα, αλλά χωρίς την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας

Στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης πέντε φαρμακευτικών σκευασμάτων γνωστής εταιρείας προχώρησε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ πρόκειται για προϊόντα της εταιρείας Metapharm, τα οποία διατίθενται ως φάρμακα στη χώρα μας, αλλά χωρίς την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση:

«Έχοντας υπόψη: 

1. Το άρθρο 6, παρ. ΙΙ, εδ.8 του Ν. 1316/83 (ΦΕΚ 3 Α΄) «Ίδρυση, οργάνωση και αρμοδιότητες του Ε.Ο.Φ.», όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 25 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262 Β΄)

2. Τo άρθρo 7 της υπ΄αρ. Δ.ΥΓ3α/Γ.Π. 32221 (ΦΕΚ 1049 Β΄/2013)

3. Την υπ΄ αρ. O-37/Σ2/23-02-2021 Απόφαση ΔΣ/ΕΟΦ

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των προϊόντων «ΚΥΤΟCELL», «INFLAVIΝ», «OLIGOPON», «ΑΝΟSONEEM», «ΜΕNDEZYM», διότι διατίθενται, από την εταιρεία META-PHARM, ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι τα προαναφερόμενα αποτελούν ενδεικτικά και, όχι αποκλειστικά, παραδείγματα προϊόντων, που κυκλοφορούν, από τη συγκεκριμένη εταιρεία, ως φάρμακα χωρίς άδεια κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου που διενήργησε ο ΕΟΦ.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία META-PHARM οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρει από την αγορά άμεσα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH