Connect with us

Μπέργκαμο η Γαλλία – Δραματικές ώρες στις ΜΕΘ: Γίνεται επιλογή ασθενών

Uncategorized

Μπέργκαμο η Γαλλία – Δραματικές ώρες στις ΜΕΘ: Γίνεται επιλογή ασθενών

Στο απόλυτο χάος του τρίτου κύματος πανδημίας η Γαλλία με πάνω από 50.000 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 48ωρο – «Μάχη» στις υπερφορτωμένες εντατικές – Οι γιατροί καλούνται να αποφασίσουν ποιος θα ζήσει και ποιος όχι

Αλύπητα σφυροκοπά το τρίτο κύμα πανδημίαςτη Γαλλία, τη χώρα της Ευρώπης που έχει «θερίσει», σε μεγαλύτερο βαθμό, ο κορωνοϊός.
Σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Βρετανία και το Ισραήλ, που γνωρίζουν μείωση του ιικού τους φορτίου χάρη στην επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμών, το Παρίσι βρίσκεται σε αγώνα δρόμου.
Άλλωστε το κλίμα ανησυχίας φανερώθηκε μέσα από το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέβαλε αυστηρό lockdown τεσσάρων εβδομάδων, σε 19 περιοχές.
Όπως ορίζεται από το νέο πλαίσιο αυστηροποίησης περιορισμών, λιανεμπόριο και όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα είναι κλειστά, ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους θα απαγορεύεται από τις 19:00.
Η αρχιτεκτονική του σχεδίου των νέων έκτακτων μέτρων προέκυψε, όπως είναι λογικό, από τον πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.
Τις τελευταίες δύο ημέρες ο αριθμός μολύνσεων στη Γαλλία προκαλεί ίλιγγο, ειδικότερα την Πέμπτη τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000 και την Τετάρτη τα 59.000
Συναγερμός έχει σημάνει, την ίδια στιγμή, στους υγειονομικούς εξαιτίας της ασφυξίας που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να καταρρίπτει κάθε αρνητικό ρεκόρ, να αυξάνεται κατά 56 σε ένα μόνο 24ωρο, και συνολικά να ξεπερνά τους 5.000.
Στο πλαίσιο αυτό του υγειονομικού πανικού, το σκηνικό θυμίζει Ιταλία του πρώτου κύματος της πανδημίας.
Η συμφόρηση δημιουργεί τους δικούς της κανόνες, υποχρεώνοντας τους γιατρούς να προβούν στη δραματική κίνηση επιλογής του ποιος από τους σοβαρά πάσχοντες θα λάβει την απαραίτητη φροντίδα για να κρατηθεί στη ζωή.
protothema.gr/

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH