Connect with us

Με προσόντα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μισθούς golden boys οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Με προσόντα Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μισθούς golden boys οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Μπορεί ένα υπάλληλος απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιας επιχείρησης (μέχρι πρόσφατα πλειοψηφικά και σήμερα με καταστατικό έλεγχο) να έχει ετήσιες απολαβές 50 και 60 χιλιάδες ευρώ.
Αν η απάντηση είναι όχι προφανώς είναι λανθασμένη όταν πρόκειται για τη ΔΕΗ όπου η έκθεση αποδοχών του Διοικητικού Συμβολίου χρήσης 2021 αποκάλυψε ποιοι πραγματικά είναι τα Golden Boys και συγκεκριμένα αυτοί που καταγγέλλουν όλους τους άλλους για Golden Boys.
Ειδικότερα προκύπτει ότι κ. Καραλευθέρης Παντελής είχε το 2021 ετήσιες απολαβές από μισθούς62.375 ευρώ και ενίσχυσε επιπλέον το εισόδημά του από τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ με άλλα 18.000 ευρώ φθάνοντας τα 82.375 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Νίκος Φωτόπουλος είχε αποδοχές 50.700 ευρώ συν 18.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικό Συμβούλιο.
Τα προσόντα
Αναλύοντας τα ποσά προκύπτει μηνιαίος μισθός για τον πρώτο της τάξεως των 5000 ευρώ και για τον δεύτερο των 4.000 ευρώ.
Τα ποσά που θα λάβουν στη φετινή χρονιά θα είναι ακόμα υψηλότερα καθώς η ΔΕΗ με τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου κάτω από 51% υπάχθηκε στις διατάξεις του ιδιωτικού τομέα και καταβάλλει 14 μισθούς αντί 12 που κατέβαλε πριν την ιδιωτικοποίησή της.
Την ίδια στιγμή στελέχη της ΔΕΗ που προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρ ότι μισθωτοί δεν θα λάβουν καμία απολύτως αύξηση καθώς δεν δικαιούνται δώρα!!!

Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι μισθοί σαν του κυρίου Καραλευθέρη και του κ. Φωτόπουλου καταβάλλονται στον ιδιωτικό τομέα βάση προσόντων.
Ποια είναι όμως τα προσόντα των εν λόγω συνδικαλιστών.
Ο πρώτος έχει πτυχίο εργοδηγού ΚΕΤΕ (Μέση Εκπαίδευση) και ο δεύτερος είναι απόφοιτος Τεχνικός (Ηλεκτροτεχνίτης) των σχολών της ΔΕΗ.
Κατά τα λοιπά οι ίδιοι κατακεραυνώνουν τα Golden Boys όταν τα μνημόνια πέρασαν και δεν τους άγγιξαν όπως προκύπτει από τις απολαβές που έχουν.

Ο κ. Καραλευθέρης πάντως δηλώνει απόφοιτος της Ακαδημίας του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ και είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών στη Δια Βίου Μάθηση.
Τι σημαίνει αυτό;
Μπορεί κάποιος να περιδιαβεί την ιστοσελίδα του ΚΑΝΕΠ και να εξάγει συμπεράσματα αλλά και να αναρωτηθεί πως κάποιος με πτυχίο μέσης εκπαίδευσης να εκπαιδεύει εκπαιδευτές δια βίου μάθησης.!!!
Πάντως τα προσόντα των δύο δεν φαίνεται ότι έφταναν για να διεκδικήσουν τη μια πλέον θέση στο ΔΣ της ΔΕΗ που μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι.
Και φαίνεται γενικώς να υπάρχει ένα έλλειμα προσόντων που θα οδηγούσαν κάποιον συνδικαλιστή να κριθεί κατάλληλος και επαρκής να μετέχει στο ΔΣ της επιχείρησης.
ΠΗΓΗ:
Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH