Connect with us

Μετακίνηση με ΚΤΕΛ για μαθητές: Όλες οι αλλαγές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετακίνηση με ΚΤΕΛ για μαθητές: Όλες οι αλλαγές

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης οι μετακινήσεις εκτός νομού και οι μετακινήσεις μαθητών με το ΚΤΕΛ. Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και τα νέα δεδομένα σε συνδυασμό με τον δύσκολο επιδημιολογικό «χάρτη», οδηγούν το κυβερνητικό επιτελείο σε νέες αποφάσεις.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις με τα ΚΤΕΛ

Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι κρίσιμος μήνας. Τότε και θα ληφθούν επιπλέον μέτρα και αποφάσεις. Στο ΦΕΚ με τα μέτρα υπήρχε αναφορά για rapid test που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι κινούνται με αστικά ΚΤΕΛ, γεγονός που έφερε στο επίκεντρο, τους μαθητές.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε όσον αφορά στους μαθητές, που μετακινούνται με ΚΤΕΛ για το σχολείο τους, ούτως ή άλλως όσα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα θα πρέπει να έχουν rapid ή self test για την είσοδο τους στις σχολικές αίθουσες, το οποίο θα επιδεικνύουν και στο λεωφορείο.

«Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία, όσα παιδιά δεν είναι εμβολιασμένα θα πρέπει να έχουν, είτε τα self test, είτε τα rapid test για να πηγαίνουν στις αίθουσες. Οπότε θα κάνουν χρήση αυτών των πιστοποιητικών και για τις μετακινήσεις τους» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι όσοι ανεμβολίαστοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνησή τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

Ελεύθερα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού με ΙΧ. Δεν χρειάζονται rapid test. Τα τεστ είναι απαραίτητα για ΚΤΕΛ, τρένα και πλοία.

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH