Connect with us

Μεγάλη… μπίζνα οι «μαϊμού» άδειες οδήγησης…

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη… μπίζνα οι «μαϊμού» άδειες οδήγησης…

Το κουβάρι μιας απίστευτης ιστορίας ξετύλιξαν οι Αρχές της Φθιώτιδας. Η αρμόδια υπηρεσία ειδικών υποθέσεων πραγματοποίησε έφοδο στη Λαμία και ανακάλυψε τρομακτικά στοιχεία για δεκάδες «μαϊμού» διπλώματα οδήγησης.

Μάλιστα, κατά τον έλεγχο των στοιχείων διαπιστώθηκαν τα… όργια που έχουν γίνει τόσο με τα πλαστά διπλώματα, όσο και με το πώς τα έπαιρναν κάποιοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιτήδειοι είχαν δώσει δίπλωμα ακόμα και σε άνθρωπο με Πάρκινσον!

Διαχρονικό το πρόβλημα

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες που οι διωκτικές αρχές εξάρθρωσαν κύκλωμα όπου ιδιοκτήτες σχολών οδηγών με προσβάσεις σε υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών Περιφερειών, εξέδιδαν τα διπλώματα-μαϊμού έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 1.500 έως και 2.500 ευρώ.

Το κύκλωμα φρόντιζε οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εξετάσεις και είχαν ανάγκη από βοήθεια, πλήρωναν ταρίφα ώστε να παίρνουν μέσω «ψείρας» τις σωστές απαντήσεις με τη συμμετοχή βέβαια των εξεταστών που έκαναν τα στραβά μάτια…

Η ταρίφα ανέβαινε για αλλοδαπούς που δεν γνωρίζουν ελληνικά και αναλφάβητους Ρομά, ενώ εντοπίστηκαν περιπτώσεις που τα χρηματικά ποσά διακινούνταν μέσω ταχυδρομικών επιταγών!

Η επιχείρηση ήταν απολύτως οργανωμένη μια και είχε ταμία στο όνομα του οποίου βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 230.000 ευρώ! Στη συγκεκριμένη επιχείρηση είχαν εντοπιστεί 157 παράνομα διπλώματα.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH