Connect with us

Λάζαρος Μαλούτας: Έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

ΚΟΖΑΝΗ

Λάζαρος Μαλούτας: Έχουμε τον υψηλότερο ρυθμό κρουσμάτων στην Ελλάδα

Όπως είπε ο κ. Μαλούτας, αν το λιανεμπόριο παραμείνει κλειστό και το Πάσχα, όπως τα Χριστούγεννα, θα είναι καταστροφικό για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι αίτημα των φορέων της περιοχής είναι η επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων.

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για την πορεία της πανδημίας στην Κοζάνη αλλά και για τις επιπτώσεις της στην οικονομία της περιοχής εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Όπως ανέφερε, ο ρυθμός των κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα και τα νοσοκομεία είναι σε οριακή κατάσταση.

«Δεν υπάρχει εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων, χθες στην ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά διατυπώθηκε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ αυξημένο», δήλωσε ο κ. Μαλούτας.

Σημείωσε δε ότι είναι διάχυτη η κούραση στην πόλη και υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες που έχει το παρατεταμένο απαγορευτικό στην τοπική οικονομία.

Όπως είπε, αν το λιανεμπόριο παραμείνει κλειστό και το Πάσχα, όπως τα Χριστούγεννα, αυτό θα είναι καταστροφικό για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής υπογραμμίζοντας ότι αίτημα των φορέων της περιοχής είναι η επιπλέον στήριξη των επιχειρήσεων. «Δυστυχώς φοβόμαστε ότι θα φτάσουμε έτσι μέχρι το Πάσχα», κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH