Connect with us

Ηχηρή παρέμβαση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για τις λιγινιτικές μονάδες και τις ανεμογεννήτριες

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ηχηρή παρέμβαση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για τις λιγινιτικές μονάδες και τις ανεμογεννήτριες

«Δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται Εθνικά να ερημώσουμε τη Δυτική Μακεδονία»

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου είναι γνωστός για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αλλά και για την ευαισθησία του στα εθνικά μας θέματα. Και ο τομέας της ενέργειας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, μιας και πρόκειται για εθνικό πόρο.

Έτσι προχώρησε σε παρέμβαση σχετικά με τις λιγινιτικές μονάδες, τις οποίες κλείσαμε για να μην πληρώνουμε πρόστιμα που μας βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ήταν αυτές που βοήθησαν να μην γίνει μπλακ άουτ στη χώρα λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών του προηγούμενου διαστήματος.

Ο κ. Εμφιετζόγλου λοιπόν προχωράει σε μια εμπεριστατωμένη τοποθέτηση, λέγοντας πως οι λιγνιτικές μονάδες είναι απαραίτητες. Μάλιστα αναρωτιέται «με απορία παρατηρήσαμε την ένταση και την επιμονή του κ. Πρωθυπουργού στην υπεράσπιση των ανεμογεννητριών».

Μάλιστα καταλήγει αναφέροντας: «Και αν οι «φίλοι» Τούρκοι, που ελέγχουν την προμήθεια του 70% της εισαγόμενης ποσότητας αερίου μας εκβιάσουν ή διακόψουν την παροχή, τι θα κάνουμε; Έχει ληφθεί οποιαδήποτε πρόνοια; Πότε θα τεθεί σε λειτουργία ο FSRU Αλεξανδρούποληςτου Κοπελούζου (έβαλε μέσα και τους Σκοπιανούς με 10%) και θα είναι τότε ανταγωνιστικός; Πιθανώς να πρέπει να ενισχυθεί η Ρεβυθούσα με μία πρόσθετη μονάδα. Πέραν των αριθμών και των υπολογισμών πρέπει να δούμε πρωτίστως τους Ανθρώπους – Δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται Εθνικά να ερημώσουμε τη Δυτική Μακεδονία. Τι θα κάνουν τόσες χιλιάδες συμπατριώτες μας; Λοιπόν όχι αφέλειες ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε-65 θα καλύψει την απολιγνιτοποίηση, και προσοχή: ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ».

Ολόκληρη την παρέμβαση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH