Connect with us

Ζούμε εποχές Μαυρογιαλούρου στο Πρωτοχώρι Κοζάνης (Γράφει ο Νίκος Καμπουρίδης, Πρόεδρος Πρωτοχωρίου Κοζάνης)

ΚΟΖΑΝΗ

Ζούμε εποχές Μαυρογιαλούρου στο Πρωτοχώρι Κοζάνης (Γράφει ο Νίκος Καμπουρίδης, Πρόεδρος Πρωτοχωρίου Κοζάνης)

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή σχολική χρονιά.
Μετά από μια δεκαετία εκκλήσεων, παρακλήσεων, παραστάσεων, Αποφάσεων Τοπικού Συμβουλίου, δημοσιεύσεων στον τοπικό τύπο, αναρτήσεων και κάθε άλλης ενέργειας που μπορεί και ο πιο ευφάνταστος νους να σκεφτεί το Πρωτοχώρι τελικά απέκτησε πεζοδρόμια !!!
Η Περιφερειακή Αρχή σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης μέσω προγραμματικής σύμβασης αποφάσισαν και κατασκευάσανε κρασπεδόρειθρα και πεζοδρόμια στο Πρωτοχώρι.
Που όμως τα κατασκευάσανε;
Όχι στον επαρχιακό δρόμο Κοζάνης – Αιανής που διέρχεται μέσα από το Πρωτοχώρι και αποτελεί πάγιο και επαναλαμβανόμενο αίτημα τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Όχι στον κεντρικό δημοτικό δρόμο που διασχίζει το χωριό από ανατολικά προς δυτικά.
Ούτε στον δημοτικό δρόμο της γειτονιάς “Γρεβενιώτικα”.
Ούτε στον κεντρικό δημοτικό δρόμο που διασχίζει τον Οικισμό Παλιννοστούντων.
Αλλά στην εσχατιά της Κοινότητας, στην άκρη της βορειοδυτικής πλευράς του πολεοδομικού σχεδίου του χωριού.
Σε μια γειτονιά που είναι ζήτημα να συμβαίνουν δέκα διελεύσεις τροχοφόρων και άλλες τόσες πεζών καθημερινά.
Το άκουγα ότι θα γίνει και δεν το πίστευα. Έψαχνα να βρω μάταια μια αιτιολογία για την επιλογή τους. Προσπαθούσα να καταλάβω τη λογική να προτάσσεις ένα τέτοιο έργο 85.000 €, που υποτίθεται γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εκτελείται με δημόσιο χρήμα. Αναζητούσα τη σκοπιμότητα που θα μπορούσε να αγγίξει έστω και στο ελάχιστο την κοινή λογική. Ήταν αδύνατον να σκεφτώ κάτι.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Οι πρακτικές της σημερινής Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής δείχνουν καταφανώς ότι η ύπαρξη των θεσμικών οργάνων των Κοινοτήτων (Τοπικό Συμβούλιο και Πρόεδρος) είναι περιττή. Αντιλαμβάνονται το ρόλο τους να εξαντλείται σε ικεσίες και παρακάλια προς τις ανώτερες Αρχές, τα οποία ενίοτε γίνονται δεκτά αν τους κάνεις τον κολαούζο. Και αυτό θεωρείται εντιμότητα, συναδελφικότητα και αξιοπρεπής στάση.
Ας είναι. Έτσι κι αλλιώς τελικός κριτής για τα έργα και τις ημέρες τους θα είναι σύντομα οι πολίτες.
Υ.Γ.: Θεώρησα καθήκον μου να υποβάλλω στις 8/3/2022 Υπόμνημα, προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κοινοποιώντας το μεταξύ άλλων στον Δήμαρχο Κοζάνης και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Μαντέψτε τι τύχη είχε.

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH