Connect with us

Εκλογικός συναγερμός στη ΝΔ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογικός συναγερμός στη ΝΔ

Οι δέκα εντολές του πρωθυπουργού σε υπουργούς-βουλευτές

Tα μηνύματα και η φρασεολογία του πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ένας καθημερινός «δεκάλογος» για τους υπουργούς και τους βουλευτές, σχετικά με το πώς πρέπει να κινούνται και να συμπεριφέρονται, πλέον, μέχρι τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς θέλει να κινείται η κυβέρνηση,ειδικά μετά το επιτυχημένο ταξίδι στις ΗΠΑ αλλά και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, καθώς έρχονται απτά αποτελέσματα που αποτυπώνονται και στις δημοσκοπήσεις.

Οι συστάσεις, λοιπόν, συγκλίνουν στα εξής:

1.Συγκεντρωθείτε στο κυβερνητικό έργο: Ο κόσμος θα ψηφίσει βάσει αποτελεσματικότητας και βάσει προεκλογικών δεσμεύσεων και έργων. Γι’ αυτό ζητάει στοχοπροσήλωση των υπουργών στο κυβερνητικό έργο για τον επόμενο χρόνο, καθώς υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια που πρέπει να ψηφιστούν.

2.Να βγαίνετε και να εξηγείτε στον κόσμο το έργο σας: Είχε παρατηρηθεί ότι κάποιοι υπουργοί άφηναν το έργο τους και «έτρεχαν» στις κομματικές εκδηλώσεις και κάποιοι άλλοι ήταν κλεισμένοι στο γραφείο τους. Έτσι, τα «γαλάζια» στελέχη πρέπει να ξεκινήσουν περιοδείες ώστε να εξηγείται το κυβερνητικό έργο.

3.Μην μπαίνετε σε σενάρια εκλογών: Οι υπουργοί θα πρέπει να κοιτάνε το νομοθετικό τους έργο και όχι να μπαίνουν σε «εκλογολογίες». Άλλωστε, τα θέματα εκλογικής στρατηγικής είναι ζήτημα του Μεγάρου Μαξίμου και, κυρίως, του πρωθυπουργού.

4.Μην κατεβάζετε τα μολύβια μπροστά σε σενάρια ανασχηματισμού: Είναι το σύνηθες και έγινε και προσφάτως, υπουργοί να έχουν σταματήσει την υπογραφή αποφάσεων και νομοθετημάτων, επειδή βούιζε η πιάτσα για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

5.Κρατήστε χαμηλούς τόνους και μην μπαίνετε σε κόντρα με τη κοινωνία: Θέματα όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, τα εθνικά ζητήματα, τα πανεπιστήμια και η καθημερινότητα πρέπει να τα προσεγγίζονται με προσοχή, με πειθώ, με σοβαρότητα και όχι με ειρωνεία και υψηλούς τόνους.

6.Να συγκρίνετε τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έχει κάνει η κυβέρνηση: Εκεί κρύβεται και το «μυστικό» της διαφοράς, δημοσκοπικής και ουσιαστικής, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού, πλέον, οι πολίτες επικροτούν ανοικτά τη συνέπεια λόγων και πράξεων της ΝΔ.

7.Μπορεί να έχουν γίνει πολλά σε όλους τους τομείς, αλλά η οικονομία, δηλαδή η τσέπη του πολίτη, θα κρίνει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών.Γι’ αυτό και έχει δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από την ακρίβεια, τα ακριβά καύσιμα και τους λογαριασμούς ρεύματος.

Παρότι το θεωρεί δεδομένο,ο πρωθυπουργός δεν παύει να…υπενθυμίζει στους πάντες ότι θα πρέπει να υπερασπίζονται, με υπευθυνότητα, τις «ιστορικές» θέσεις- αποφάσεις της κυβέρνησης για:

8.     τον πόλεμο στην Ουκρανία,

9.     την προκλητικότητα της Τουρκίας,

10.   την κρίση της πανδημίας.

Οι ευρύτερες σκέψεις,πάντως, του πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών περνάνε και από τις θετικές ειδήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα. Όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, σε αυτό το πλαίσιο των θετικών μηνυμάτων εντάσσεται η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, που είναι μία σημαντική αναβάθμιση των αγορών προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να ανακοινώσει νέες κρίσιμες παροχές, όπως είναι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2023, η αύξηση των κύριων συντάξεων για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, η συνέχιση μείωσης των φόρων, η μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και η παράδοση τουλάχιστον ενός μεγάλου κατασκευαστικού έργου, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, του οποίου η παράδοση υπολογίζεται μέσα στο 2023.

του Σωτήρη Πίκουλα

στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH