Connect with us

Δυτ. Μακεδονία: Πολιτιστικές εκδηλώσεις 25-27/8

ΔΙΑΦΟΡΑ

Δυτ. Μακεδονία: Πολιτιστικές εκδηλώσεις 25-27/8

Η παράσταση με το έργο «Ο Ποπολάρος» του Γρηγόρη Ξενόπουλου, ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά έργα εποχής της ελληνικής δραματουργίας, θα παρουσιαστεί στην Πτολεμαΐδα. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 21.00, στο Θεατράκι του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, από 12μελή θίασο, σε σκηνοθεσία, Έλλης Βοζικιάδου. Την παράσταση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Εορδαίας και η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Κοζάνη: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» – Κυριακή 27/8

Η θεατρική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Λιούις Κάρολ, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, θα παρουσιαστεί στην Κοζάνη. Η παράσταση, σε διασκευή της Μαρίας Στάβαρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαθανασίου, θα δοθεί την Κυριακή 27/8, στις 21:15, στο Θερινό Δημοτικό θέατρο Κοζάνης. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Κερασία Σαμαρά, Περικλής Λιανός, Μαρία Στάβαρη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, ενώ χαρίζουν τις φωνές τους σε ρόλους έκπληξη η Ναταλια Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.

Ποντιακό γλέντι στην Πεντάβρυσο Εορδαίας το Σάββατο 25 Αυγούστου

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός & Αθλητικός Σύλλογος Πεντάβρυσου την Παρασκευή 25 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού, όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσει και ποντιακό γλέντι. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.

Καστοριά: «Αταίριαστο ζευγάρι» από το ΔΗΠΕΘΕ 

Τη θεατρική παράσταση, με την κωμωδία του Νήλ Σάιμον «Αταίριαστο ζευγάρι», σε μετάφραση της Δανάης Σταματοπούλου και σκηνοθεσία του Λευτέρη Πλασκοβίτη, παρουσιάζει στην Καστοριά, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάρκου, Μαριάνθη Σοντάκη, Ισιδώρα Δωροπούλου, Βέρα Μακρομαρίδου, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Δανάη Σταματοπούλου, Νίνα Φώσκολου και Κωνσταντίνος Χειλάς.

Η παράσταση θα δοθεί σήμερα Παρασκευή 25/8, στις 21:00, στο θέατρο βουνού στην Καστοριά.

Πολυ-θεματικό φεστιβάλ αλιείας Λίμνης Πολυφύτου 25-27 Αυγούστου

Πολύ-θεματικό φεστιβάλ αλιείας στην λίμνη Πολυφύτου θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 25/08-27/08 από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιεων Πτολεμαϊδας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην παραλίμνια περιοχή απέναντι από την Αγία Βαρβάρα στην έξοδο της γέφυρας προς Σέρβια.

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Αργίλου “Η Αναγέννηση” διοργανώνει μεγάλη ποντιακή βραδιά στο χώρο του νιάημερου στην Κοζάνη

Μεγάλη ποντιακή βραδιά διοργανώνει ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Αργίλου την Παρασκευή 25 Αυγούστου στον χώρο του Νιάημερου Κοζάνης, με ώρα έναρξης 10 το βράδυ.

Εξόρμηση ΣΕΟ Κοζανης στο Οροπέδιο των Μουσών (Όλυμπος):

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει το διήμερο Παρασκευή 25-8-2023 & Σάββατο 26-8-2023 εξόρμηση στο οροπέδιο των Μουσών στον Όλυμπο.

Η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο Γιώσου Αποστολίδη (υπάρχει και η δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να διαμείνουν σε σκηνές).

Επισημαίνουμε ότι οι θέσεις του καταφυγίου είναι περιορισμένες και για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχή σας (το αργότερο έως 18 Αυγούστου). Συντονιστές εξόρμησης : Τόλης Στάμος-Εύα Αραμπατζή-Σπύρος Γκαραβέλλας

Πρόγραμμα εξόρμησης:
Παρασκευή 25-8-2023
Αναχώρηση στις 6:00 π.μ. από την Στρατολογία. (προσέλευση 15 λεπτά πιο νωρίς). Ορειβατική πορεία από Γκορτσιά Ολύμπου (υψόμετρο 1.100μ.) προς οροπέδιο Μουσών (υψόμετρο 2.697μ.) ,με μήκος διαδρομής 13,5 χλμ, διάρκεια ανάβασης περίπου 7 ώρες, με τις απαραίτητες στάσεις). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Σάββατο 26-8-2023
Ανάβαση στις κορυφές Τούμπα (2.785μ.) και Προφήτη Ηλία (2.788μ.). Κατάβαση στη θέση Γκορτσιά.

Απαραίτητος εξοπλισμός: γάντια, fleece, αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο. Πληροφορίες και  δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6976707256 , 6944898401 6977464725 και 2461025909.

Εύξεινος Λέσχη Σερβίων: Ποντιακό και δημοτικό γλέντι την Παρασκευή 25/8

Η  Εύξεινος Λέσχη Σερβίων διοργανώνει ποντιακό και δημοτικό γλέντι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Τούρκικο Σχολείο στις 25 Αυγούστου με ώρα έναρξης 9:30 το βράδυ.

Με το μουσικό σχήμα “Ηπειρώτικη Ζυγιά” του Ηλία Πλαστήρα το παραδοσιακό πανηγύρι του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης

Το ταξίδι στον κόσμο της μουσικής παράδοσης της Ηπείρου στις 25 Αυγούστου, ξεκινά από την Κόνιτσα, στο Πωγώνι και το Ζαγόρι, το Μέτσοβο και τη Θεσπρωτία, τα Τζουμέρκα και τα Γιάννενα, για να καταλήξει στην Πρέβεζα και στην Άρτα, ενώ κινείται χρονικά στον κύκλο της ζωής του Ηπειρώτη στον οποίο οι σημαντικοί σταθμοί και τα θέματα που απαντώνται στην καθημερινότητά του είναι η αγάπη και η ξενιτιά .

Ας το ακολουθήσουμε μαζί με την “Ηπειρώτικη Ζυγιά” του Ηλία Πλαστήρα η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις ούτε για την ποιότητά της ούτε και για  την μουσική αρμονία και συνέχεια του προγράμματός της.

Όλοι στο Πάρκο Ηπειρωτών στις 9 το βράδυ την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, σε ένα γνήσιο Ηπειρώτικο Πανηγύρι που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης και η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Συναυλία Βελεσιώτου Αιανή:

Ο ΠΜΣ Αιανής διοργανώνει συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου στις 25 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο Αιανής. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και με είσοδο 10ευρώ

Το Σάββατο 26 Αυγούστου η Γιορτή Κρασιού στην Μεσιανή του Δήμου Σερβίων:

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Μεσιανής διοργανώνει γιορτή κρασιού το Σάββατο 26 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Μεσιανής.

Ιώνεια 2023 25, 26 & 27 Αυγούστου

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας «Η Μικρά Ασία» γιορτάζει 100 χρόνια Πτολεμαϊδας με τριήμερες εκδηλώσεις στις 25/08 μέχρι τις 27/08, στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

Ο Δήμος Σερβίων διοργανώνει πολιτιστικό καλοκαίρι στα Σέρβια:

Με συναυλία του Μπάμπη Στόκα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», που διοργανώνει ο δήμος Σερβίων. Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου, στις 21:00, στο γήπεδο Σερβίων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

More in ΔΙΑΦΟΡΑ

APXH