Connect with us

Διά ζώσης συνεδριάσεις Δημοτικών –Περιφερειακών Συμβουλίων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διά ζώσης συνεδριάσεις Δημοτικών –Περιφερειακών Συμβουλίων

Με εγκύκλιο του , ο υπουργός Εσωτερικών , άναψε το πράσινο φως για να επανέλθει η ομαλή και δημοκρατική λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ( Δημοτικά – Περιφερειακά Συμβούλια , Διοικητικά Συμβούλια κ.α ), τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων .
Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του ( 57η) και με ημερομηνία 23/8/21 , ορίζει το πως μπορούν να συνεδριάζουν δια ζώσης τα όργανα αυτά.
Η κ( 23/8/2021 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474), έχει τίτλο «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (57η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ) Σχετ.: Όλες οι σχετικές με το θέμα εγκύκλιες οδηγίες της Υπηρεσίας μας (βλ. Παράρτημα)» και αναφέρει:
«Εκδόθηκε η αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.51684/20-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3899) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00.».
Ειδικότερα , σ΄ότι αφορά τις συνεδριάσεις αναφέρει :
«Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού].
Που σημαίνει ότι σ΄ένα Δημοτικό Συμβούλιο 41 ατόμων και ΕΦΟΣΟΝ όλοι είναι οι εμβολιασμένοι-νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο , αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρο συνολικού εμβαδόν 201,5 τμ, συν για όποιο από το υπηρεσιακό προσωπικό ή άλλα απαραίτητα άτομα κληθούν να παραστούν.
Αν όμως ανάμεσα στους αιρετούς είναι και ανεμβολίαστοι , αυτοί μπορούν να συμμετέχουν με τηλεδιάσκεψη και φυσικά για τον χώρο της συνεδρίασης θα αφαιρεθεί ότι τους αναλογεί σε εμβαδόν.
Ωστόσο το θέμα των ανεμβολίαστων , θα πρόκειται για μια πολύ ισχνή μειοψηφία, σύμφωνα με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και ανακοινώσεις της ηγεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας , ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεπερνά σε ποσοστό το 90 %.
Βεβαίως αυτό μένει και ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον να επιβεβαιωθεί.
Τέλος εντύπωση προκαλείτο γεγονός , πως η ” λαλίστατη” ακόμη και για ήσσονος σημασίας θέματα ΚΕΔΕ , όπως και η αντίστοιχη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ΕΝΠΕ , δεν είπαν κιχ μέχρι τώρα για την τόσο σημαντική αυτή εγκύκλιο και την επάνοδο της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας στα αυτοδιοικητικά συλλογικά θεσμικά όργανα.

news-ta.gr

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH