Δηλώσεις αποδοκιμασίας εναντίον του Προέδρου της ΔΕΕΠ  ΝΔ(πρώην ΝΟΔΕ) Κοζάνης για όσα είπε στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά

«Όσο καιρό ισχύει το lock down τα περισσότερα μαγαζιά δουλεύαν κανονικότατα, όσο κι αν αυτό που λέω δεν είναι καλό που το λέω, αλλά δουλεύανε. Δουλεύανε όλα τα μαγαζιά, από έξω – από μέσα. Αυτά, κανονικά, θα έπρεπε να είναι κλειστά  και στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα».

Η Παραπάνω δήλωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα ,τα συνδικαλιστικά σωματεία ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ.

Δείτε τις ανακοινώσεις

 

Δηλώσεις αποδοκιμασίας αμμεσα και έμμεσα εναντίον του Προέδρου της ΔΕΕΠ  ΝΔ(πρώην ΝΟΔΕ) Κοζάνης για όσα είπε στο West Channel και το Δημήτρη Βακρατσά

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: 

Ως εκπρόσωποι του εμπορίου, οφείλουμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) ΝΔ Κοζάνης. Τις θεωρούμε ατυχείς μιας και δεν έχουν αφενός καμία βάση και αφετέρου καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της αγοράς και της τοπικής μας κοινωνίας γενικότερα.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

Οργανώσεις Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας:

Ο κ. Παντελής Καρακασίδης πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Π.Ε Κοζάνης, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι πιστεύει πως η κυβέρνηση έχει διαχειριστεί άψογα την πανδημία, οι τοπικές επιχειρήσεις δουλεύουν κανονικότατα, ενώ το lockdown δεν υπάρχει και όλοι εμείς ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν.

“Ποιο lockdown; Δεν υπάρχει lockdown” αναρωτήθηκε ο κ. Καρακασίδης για να συνεχίσει λέγοντας “Όσο ίσχυε το lockdown τα περισσότερα μαγαζιά δουλεύαν κανονικότατα και στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα” αφήνοντας άφωνο ακόμη και τον δημοσιογράφο του West Chanel.

Τα λόγια περισσεύουν για να χαρακτηρίσουν τις δηλώσεις ενός τοπικού στελέχους της ΝΔ, που χαρακτηρίζουν στο ακέραιο την αντίληψη της κυβέρνησης. Είναι μονίμως εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχουν σχέδιο για τίποτα και παίζουν με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.

Όταν στριμώχνονται κατηγορούν με περίσσεια ευκολία τους πολίτες του νομού μας ότι ευθύνονται για την εξάπλωση του ιού “το 90% δεν φοράει μάσκα” μας ενημέρωσε ο κ. Καρακασίδης, χλευάζουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ισχυριζόμενοι ότι δουλεύουν κανονικότατα και πετούν την μπάλα στην εξέδρα ζητώντας ευθύνες από τον ΣΥΡΙΖΑ(!).

Καμία ενσυναίσθηση της κατάστασης, καμία διάθεση για αυτοκριτική. Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων έχουν μείνει στα λόγια, το lockdown παρατείνεται διαρκώς και οι πολίτες ενημερώνονται από τα παραπολιτικά, οι επιχειρήσεις ρημάζουν και ο κόσμος σε λίγο δεν θα έχει να φάει στην κυριολεξία. Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά, ο κ. Καρακασίδης μας ενημέρωσε ότι ο νέος υπουργός ενέργειας κ. Σκρέκας που θα συντελέσει το οριστικό έγκλημα κλεισίματος της ΔΕΗ, έζησε για 2 χρόνια στην Κοζάνη και την νοιάζεται σαν την πόλη του. Έτσι νοιάζεται η ΝΔ για τους πολίτες.

Αρκετά με τον εμπαιγμό. Ως εδώ και μη παρέκει. Ο λαός του νομού Κοζάνης βράζει, δεν αντέχει άλλο και πλέον ξέρει ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση. Το μήνυμα στάλθηκε την περασμένη Δευτέρα με την καθ’ όλα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από χιλιάδες συμπολίτες μας ζητώντας τα αυτονόητα από την κυβέρνηση. Εάν δεν τα πραγματοποιήσουν θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Οργανώσεις Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης & Εορδαίας

Mιχάλης Παπαδόπουλος βουλευτής ΝΔ

Ο εμπορικός κόσμος όπως και οι πολίτες της ΠΕ Κοζάνης τηρούν πίστα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και συμβάλλουν στην προσπάθεια αναχαίτισης του ιού. Όλο το διάστημα της πανδημιας έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές.Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί και βρίσκει λύσεις ώστε να μειώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, θέλει όμως, ακόμη περισσότερες και εξειδικευμένες προσπάθειες ειδικά σε περιοχες οπως είναι η Κοζάνη , η Πτολεμαΐδα , το Βοϊο, τα Σερβια και το Βελβεντο. Στηρίζω με κάθε τρόπο κοινοβουλευτικό και μη, την άμεση δικαίωση όλων όσων επλήγησαν οικονομικά , επιχειρήσεων και εργαζομενων , πιστεύοντας ότι άμεσα θα δοθούν απο την πολιτεία λύσεις που θα φέρουν αποτελέσματα . Οποιαδήποτε προσπάθεια σπίλωσης προσώπων ή επιχειρήσεων δίχως αποδείξεις, κρίνεται ασόβαρη και είναι κατακριτέα ! Συνεχιζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια για να βγούμε γρήγορα από την κρίση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα!

Στάθης Κωνσταντινίδη βουλευτής ΝΔ

“Οι επαγγελματίες της Π.Ε Κοζάνης έχουν υποστεί σημαντική ζημιά από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των πολιτών. Η Κυβέρνηση αναζητά τα προσφορότερα εργαλεία για την περαιτέρω στήριξή τους. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλους. Οι γενικεύσεις πάντοτε αδικούν. Καλό είναι να αποφεύγονται άστοχες δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της. Η απειλή του κορωνοϊού δεν έχει εξαλειφθεί. Σήμερα έχουμε όλοι την υποχρέωση να δώσουμε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τήρηση των μέτρων είναι η καλύτερη ασπίδα για την κοινωνία μας”.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Η Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θεωρεί απαράδεκτες τις δηλώσεις του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟΔΕ) Κοζάνης της Ν.Δ. κ. Καρακασίδη ότι “όσο καιρό ισχύει το lock down τα περισσότερα μαγαζιά δούλευαν”. Αυτή η δήλωση υποτιμά και προσβάλλει όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας και θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Δικαίωμα του να προσπαθεί να στηρίξει την κυβέρνηση αλλά θα πρέπει να το κάνει χωρίς να προσβάλει τους πολίτες και χωρίς να συκοφαντεί τον επιχειρηματικό κόσμο της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, που δεν έκανε μαζικά τεστ, που δεν έλαβε μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων δεν κρύβονται πίσω από την ατομική ευθύνη.

Το γεγονός ότι ο Νόμος μας είναι σε παρατεταμένο lockdown από τον Οκτώβριο και ότι Χαρδαλιάς, Χρυσοχοΐδης, Αρκουμανέας, δε μπόρεσαν να δώσουν λύση, αποδεικνύουν ότι με λάθος πολιτική προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Υπάρχουν ευθύνες και αυτές είναι στην κυβέρνηση. Δεν κρύβονται, όσες «φιλότιμες» προσπάθειες και αν κάνει ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. της Ν.Δ.

Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας

” Προσωπικά αλλά και ως Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, με λυπεί η ατυχής δήλωση του κ. Καρακασίδη. Οι Επιχειρήσεις τις οποίες αναφέρει δουλεύουν (delivery & take away) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σκληρά και καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες δηλώσεις. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου επιχειρηματίες και να τους πώ ότι από την πλευρά της περιφερειακής αρχής καταβάλλονται όλες οι δυνατές ενέργειες για την στήριξή τους”, αναφέρει, μέσω facebook, o Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας.

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαίδας – Εορδαίας Μιχάλης Δεληκώστας

Λυπάμαι ειλικρινά για τις δηλώσεις του κυρίου Καρακασίδη για τη λειτουργία της αγοράς. Βέβαια μιλάει από τη θέση εκ του ασφαλούς σαν να μη γνωρίζει τι αντιμετωπίζει η τοπική αγορά τους τελευταίους μήνες ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΣ και ΨΕΥΤΗΣ”

Δήλωση του Γραμματέα της ΝΕ Κοζάνης Θόδωρου Θεοδωρίδη

«Ο κ. Καρακασίδης συκοφαντεί τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο για την τραγική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Να απαντήσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εάν συμφωνούν με τα λεγόμενα του προέδρου της ΝΟΔΕ. Δεν δικαιούται κανείς να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες. Απαιτείται σεβασμός στην κοινωνία και τους πολίτες που υποφέρουν καθημερινά, καταστρέφονται οικονομικά και χάνουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα ξέπλυμα της απουσίας κυβερνητικού ενδιαφέροντος για την περιοχή. Αντίθετα, απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας για να υπάρχει παραγωγικός ιστός στην Π.Ε. Κοζάνης και μετά το εμβόλιο.»

Γραφείου Τύπου ΝΕ Κοζάνη

Γ. Σβώλης (επίτιμος Πρόεδρος Ε.Σ. Κοζάνης)

Eδώ και τώρα ο κ. Καρακασιδης να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη για αυτά που είπε από την τοπική αγορά και γενικότερα για την κοινωνία της Π.Ε. Κοζάνης αλλιώς να παραιτηθεί. εδώ και τόσο καιρό η κοινωνία κι η τοπική αγορά περνά ένα μεγάλο Γολγοθά. Αν δεν παραιτηθεί ή αν δεν ζητήσει  συγγνώμη, η ΝΔ να πράξει τα αυτονόητα”.

Κ. Καλεντηριάδης (μέλος ΕΒΕ Κοζάνης) 

“Απαράδεκτη και προκλητική δήλωση. Προσβάλει όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής. Ως μέλος του ΕΒΕ Κοζάνης αλλά πολύ περισσότερο σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος ,περιμένω την άμεση απάντηση της διοίκησης και του ” προέδρου ” του επιμελητηρίου. Δεν μπορεί να στοχοποιούνται οι επιχειρήσεις με τέτοιο τρόπο και μάλιστα από επίσημα χείλη”.

Χάρης Κάτανας:

Με μεγάλη έκπληξη άκουσα τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στην Εκλογική Περιφέρεια Κοζάνης , κύριο Παντελή Καρακασίδη να τοποθετείται δημοσίως σε συνέντευξή του, με ιδιαίτερα προσβλητικό τρόπο εναντίον του εμπορικού κόσμου και των επαγγελματιών της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «όσο ισχύει το lockdown τα περισσότερα μαγαζιά δουλεύουν/δούλευαν κανονικά» υπονοώντας ευθέως ότι ο κόσμος της τοπικής αγοράς, στην πλειοψηφία του «παρανομεί» και «δεν τηρεί τα μέτρα κατά της πανδημίας». Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα και για μια εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική δήλωση εναντίον ενός κλάδου που επί μήνες βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό, προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια του και να επιβιώσει κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο ψέμα, στην ίδια συνέντευξη, είναι και ο ισχυρισμός του ότι ο κόσμος στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα και στην περιοχή, δεν τηρεί τα μέτρα και δεν φοράει μάσκα. Απαράδεκτες δηλώσεις , πέρα για πέρα, που έχουν βάση να χαρακτηριστούν και γελοίες, όμως αφορούν και ένα αξίωμα το οποίο δεν αξίζει τέτοιες συμπεριφορές, σε καμία περίπτωση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κινήθηκαν και κινούνται στην πρέπουσα κατεύθυνση σε σχέση με την πανδημία, σίγουρα όμως μπορούν –και χρειάζεται- αρκετά περισσότερα.

Αναρωτιέμαι όμως, πως θα μπορούσαν να στηριχθούν τέτοιες προσπάθειες όταν στην κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας εκπροσωπούνται από άτομα σαν τον Καρακασίδη και τον κάθε Καρακασίδη. Είναι ντροπή, είναι κατάντια βεβαίως και απορώ γιατί μέχρι τώρα, δεν βρέθηκε κάποιος να τον μαζέψει. Ως άνθρωπος της αγοράς, που αγωνίζομαι και βρίσκομαι συνεχώς στον χώρο καταδικάζω τους προαναφερόμενους ισχυρισμούς και τους απορρίπτω απερίφραστα ως ψεύτικους και ως συκοφαντικούς. Και αν κρίνω από αντιδράσεις συναδέλφων στις οποίες έγινα ήδη αποδέκτης, νομίζω πως οι απόψεις μου συγκλίνουν με την μεγάλη πλειοψηφία του εμπορικού και επαγγελματικού κόσμου της περιοχής μας. Περιμένω όμως να ακούσω απόψεις και από τοπικούς εκπροσώπους εκτός αγοράς διότι εδώ που φθάσαμε ο καθένας οφείλει να πάρει θέση και να πάψει να κρύβεται