Connect with us

Δήμος Γρεβενών: Βιώσιμη κινητικότητα στην πράξη – Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά η πόλη μας

Uncategorized

Δήμος Γρεβενών: Βιώσιμη κινητικότητα στην πράξη – Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά η πόλη μας

Με γνώμονα την ανάδειξη του ποδηλάτου ως ένα εναλλακτικό, ευέλικτοκαι φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο για μετακινήσεις εντός της πόλης, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε εγκαίρως και τεκμηριωμένα υποβάλλει σχετική πρόταση, ο Δήμος Γρεβενών θα δημιουργήσει – ως δικαιούχος – ένα κοινόχρηστο σύστημα αυτόματης μίσθωσης δημόσιας χρήσης ποδηλάτων, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση και παιδεία.

Το κοινωφελές αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 256.000€, θα συμβάλλει – μεταξύ άλλων – στην μείωσητων αστικών ρύπων και του θορύβου, στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού αλλά και στη βελτίωσητης σωματικής και ψυχικής υγείας των δημοτών.

Επισημαίνεται ότι το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί, θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον κανονισμό λειτουργίας του συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα βρίσκονται σε κοινόχρηστους σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, περιλαμβάνοντας θέσεις κλειδώματος-φόρτισης, επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Το έργο αποτελείται ακόμη από εξοπλισμό τηλεμετρίας, πακέτα λογισμικού διαχείρισης συστημάτων και τερματικά, τα οποία θα εξειδικευτούν από τον ανάδοχο σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αφού προηγηθεί η διαδικασία της δημοπράτησης.

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH