Connect with us

Γ. Χριστοφορίδης: “Αυτή ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη όταν θέσαμε ζήτημα για τη σωρηδόν ένταξη έργων αποκατάστασης – ανάπλασης Ιερών Μονών και Μοναστηριών”

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γ. Χριστοφορίδης: “Αυτή ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη όταν θέσαμε ζήτημα για τη σωρηδόν ένταξη έργων αποκατάστασης – ανάπλασης Ιερών Μονών και Μοναστηριών”

Ένα θέμα που ο συνδυασμός μας είχε έγκαιρα αναδείξει είναι θετικό ότι τώρα ευαισθητοποίησε τα τοπικά μέσα και τους πολίτες. Αφορμή η σωρηδόν ένταξη έργων αποκατάστασης – ανάπλασης Ιερών Μονών και Μοναστηριών. Θυμίζουμε ότι εκτος απο τα έργα προϋπολογισμού 2.769.569,56€ , που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020», είχαν ενταχθεί επιπλέον και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων –ΠΔΕ- επιχορηγήσεις έργων για 89 εκκλησίες ύψους 4.146.000 ευρώ.

Ο λόγος που είχαμε ασκήσει τότε έντονη κριτική στον Περιφερειάρχη, ήταν ότι το διάστημα εκείνο όπως και τώρα υπήρχε και υπάρχει έντονη ανάγκη να αυξηθούν τα κονδύλια για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοιο και να βάλει επιτέλους σωστές προτεραιότητες για να μπει μπροστά η οικονομία και να καταπολεμηθεί η ανεργία (είχαμε δώσει μάλιστα στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Αναθεώρησης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας όπου ο Περιφερειάρχης ζήτησε να μεταφερθούν κονδύλια 10εκ€ απο τον άξονα επιχειρηματικότητας και αύξησε τον άξονα που εμπεριέχει τον τομέα φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς).

Ο 2ος λόγος ήταν ότι οι εντάξεις στο ΠΔΕ έγιναν χωρίς μελέτες και χωρίς να ξέρουμε από που προκύπτουν τα ποσά. Ως απάντηση στα εύλογα ερωτήματα που θέσαμε και τις ανησυχίες που εκφράσαμε ο κ. Περιφερειάρχης μας συνέστησε να εφαρμόζουμε το ρητό που λέει το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» και όχι να το παραφράζουμε ως «το λαϊκίζειν εστί φιλοσκοπείν», υιοθετώντας παλαιοκομματικές αντιλήψεις.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Continue Reading
You may also like...

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH