Connect with us

Γιώργος Αμανατίδης: «Προληπτικές ενέργειες για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης στο μεταβατικό διάστημα

ΚΟΖΑΝΗ

Γιώργος Αμανατίδης: «Προληπτικές ενέργειες για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης στο μεταβατικό διάστημα

Με σκοπό τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Κοζάνης, στο μεταβατικό διάστημα μέχρι την πάγια τακτοποίηση, ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης συμμετείχε σε συναντήσεις και προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Με την Αρ.Πρωτ.: 345/25-07-2022 ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) κ. Σκρέκα Κων/νο μέσω της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας:
  • ζήτησε την υιοθέτηση προτάσεων που υποβλήθηκαν από τη ΔΕΥΑ Κοζάνης με το Αρ.Πρωτ.: 54947/06-06-2022 έγγραφό της
  • πρότεινε τη σύγκλιση ευρείας συνάντησης υψηλού επιπέδου όλων των εμπλεκόμενων και
  • τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Κοζάνης από την έναρξη της θερμαντικής περιόδου 2022-2023.
  • Με την Αρ.Πρωτ.: 359/12-08-2022 επιστολή του προς τον Υπουργό ΥΠΕΝ πρότεινε:
  • Στο πλαίσιο της επικείμενης αναθεώρησης του ΕΣΕΚ, την πρόβλεψη περαιτέρω λειτουργίας των Μονάδων 3,4 και 5 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
  • τη διασφάλιση παροχής θερμικής ενέργειας μέσω των παραπάνω Μονάδων τουλάχιστον μέχρι το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συμφωνηθέντων έργων στο πλαίσιο του υπογραφέντος Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας (MOU) και
  • συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση για την επίτευξη της παραπάνω πρότασης που, επί της ουσίας, αποτελεί μορφή κοινωνικής πολιτικής ενώ στηρίζει και την επιχειρηματικότητα.

«Η τηλεθέρμανση είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να το έχουν όλα τα νοικοκυριά και μάλιστα σε τιμή προσιτή.»

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πετυχημένη πρωτοβουλία του Βουλευτή για την ανάδειξη, την τεκμηρίωση, την αποδοχή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τελικά νομοθέτηση του γνωστού ως «επιδόματος τηλεθέρμανσης», για πρώτη φορά, που αξιοποίησαν στο έπακρο οι καταναλωτές.

Αντίστοιχες ενέργειες και πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών και της περιοχής είναι σε εξέλιξη.

Κοζάνη, 22/08/2022

Από το γραφείο του

Βουλευτή Ν. Κοζάνης – ΝΔ

Γιώργου Αμανατίδη

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH