Connect with us

Γιώργος Αμανατίδης:Αξιοποιούνται τα κενά οικόπεδα στους υπό μετεγκατάσταση οικισμούς και οι δημόσιες εκτάσεις από τους αγρότες

Uncategorized

Γιώργος Αμανατίδης:Αξιοποιούνται τα κενά οικόπεδα στους υπό μετεγκατάσταση οικισμούς και οι δημόσιες εκτάσεις από τους αγρότες

Κατά τη συνάντηση του Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο συζητήθηκαν:

α.     Το θέμα αξιοποίησης των κενών οικοπέδων στις νέες θέσεις των υπό μετεγκατάσταση οικισμών λόγω εξορυκτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ για παραγωγή του δημόσιου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το υπόψη θέμα θα ρυθμιστεί και ο Υφυπουργός σχεδιάζει να το πράξει εντός του Νοεμβρίου σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου. (προηγούμενη ενημέρωση εδώ).

Ειδικά στην περίπτωση του Κλείτου, εκφράζεται η βούληση της τοπικής κοινωνίας για ενίσχυση του χωριού η οποία αποτυπώθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κορκοτίδη Κώστα ως η πλέον πρόσφορη λύση.

β.     Το θέμα παραχώρησης εκτάσεων κάτω των 100 στρεμμάτων, στο πλαίσιο του ν. 4061/2012, για γεωργική χρήση. Προς το σκοπό αυτό και με στόχο την αξιοποίηση των παραπάνω εκτάσεων, θα δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις και κατευθύνσεις προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

«Με τις παρεμβάσεις αυτές θα επιλυθούν σημαντικά ζητήματα όπως: η αξιοποίηση των κατασκευασθέντων υποδομών σε υπό μετεγκατάσταση οικισμούς, η οικονομική κινητικότητα, η στεγαστική διέξοδος, η αξιοποίηση της δημόσιας γης μέσω της αγροτικής παραγωγής και η δημιουργία εισοδήματος καθόσον επί του δεύτερου θέματος υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες».-

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Continue Reading
You may also like...

More in Uncategorized

APXH