Connect with us

Για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Π.Ε. Κοζάνης στις επόμενες εκλογές

ΚΟΖΑΝΗ

Για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Π.Ε. Κοζάνης στις επόμενες εκλογές

Στις επόμενες εθνικές εκλογές η μεγάλη χαμένη θα είναι στην Π.Ε Κοζάνης η ΝΔ, κυρίως λόγω της εφαρμογής του νέου εκλογικού νόμου με την απλή αναλογική. Αν σε αυτό προστεθεί και η μετατροπή της εκλογικής περιφέρειας σε τετραεδρική, τότε τα νούμερα δε βγαίνουν. Το πολύ δύο έδρες θα βγάλει το κόμμα της ΝΔ στην Κοζάνη, κάτι που μεταφράζεται απλά σε σκληρή μάχη των τωρινών τεσσάρων εν ενεργεία βουλευτών. Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης αισιοδοξούν ο καθένας και η καθεμία για να λάβουν έδρα στην Π.Ε Κοζάνης.
Πολλοί λένε ότι σε μια τέτοια μάχη δεν θα έχουν καμία τύχη όποιοι συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος.
Τα ονόματα που ακούγονται έντονα στο παρασκήνιο και στα πολιτικά πηγαδάκια είναι, του Γιώργου Δακή πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, του αντιπεριφερειάρχη Στέργιου Κιάνα, του νεφρολόγου Τάσου Φούντογλου και του Αντιδήμαρχου Κοζάνης Ευάγγελου Σημανδράκου.
Στο ψηφοδέλτιο θέλουν να παραμείνουν και να ξαναπροσπαθήσουν η Καλλιόπη Σεμερτζίδου και ο Γιώργος Τοπαλίδης, ενώ πολλοί καλοβλέπουν και την υποψηφιότητα του Χρήστου Ζευκλή νυν Δημάρχου Βοΐου, παρόλο που από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί.
Τέλος έντονα συζητείται το όνομα του ανιψιού γνωστού επιχειρηματία της Πτολεμαΐδας και μια γυναίκα από το χώρο του θεάματος με καταβολές από το Βόιο.
Υποψήφια δείχνουν πολλοί και τη Γιούλα Γκατζαβέλη που οργανώνει τους υποστηρικτές της μετά την αλλαγή της από την Αντιπεριφέρεια Οικονομικών. Και Τσαρίνα και Τσαρίδου δεν είναι λίγο για πολλούς. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Χρόνης Ακριτίδης ενώ πληθαίνουν οι φωνές να είναι υποψήφιος για να σηματοδοτεί και την ανανέωση ο γεωπόνος Βασίλης Μαμάτσιος.
Όπως και να έχει οι απώλειες σε σχέση με τις έδρες θα είναι πολύ μεγάλες και τα προγνωστικά αμφίρροπα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συστηματικά προσπαθεί να αλώσει το χώρο του κέντρου θέλει τουλάχιστον δυο υποψηφιότητες που να κινούνται εκεί. Με όλα αυτά τα δεδομένα πολλοί θα οδηγηθούν σε προσωρινή εφεδρεία από τις καραμπόλες που θα προκύψουν.
Κατερίνα Μαρκοπούλου – Δημοσιογράφος

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH