Connect with us

Απόφαση-ανάσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις: Δεν θα μπαίνουν στον «Τειρεσία» οι επιταγές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόφαση-ανάσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις: Δεν θα μπαίνουν στον «Τειρεσία» οι επιταγές

Επεκτείνεται η προστασία των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν τουριστικό πρόσημο, με τροπολογία που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα, επιταγές από 15/3/2020 έως 30/3/2020 που έληξαν, εμφανίστηκαν, δεν πληρώθηκαν και δεν έχει εκδοθεί γι’ αυτές διαταγή πληρωμής, δεν καταχωρίζονταιστον «Τειρεσία», εφόσον εξοφληθούν μέσα σε 75 ημέρες από τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Το ίδιο ισχύει και για επιταγές που έληξαν ή λήγουν στο διάστημα από 1/6/2020 έως 15/7/2020. Το μέτρο θα ισχύσει για τις επιταγές του τουριστικού κλάδου, όπως ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και πρακτορεία, αλλά και για τις επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών των οποίων ο τζίρος του τριμήνου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2019 υπερβαίνει το 50% του 12μηνου κύκλου εργασιών του ιδίου έτους.

Όπως επισημαίνει το ΕΒΕΠ, με τις νέες διατάξεις οι επιταγές θεωρούνται ότι έχουν λήξει ή θα λήξουν κανονικά και θα σφραγίζονται, αλλά δεν θα καταχωρίζονταιστον «Τειρεσία» εφόσον πληρωθούν μέσα σε 75 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της επιταγής.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH