Connect with us

«Απόβαση» αγροτών με τρακτέρ και παλμό – Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας για ένα 24ωρο

ΕΛΛΑΔΑ

«Απόβαση» αγροτών με τρακτέρ και παλμό – Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας για ένα 24ωρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για την μετακίνηση των αγροτών από τα κατά τόπους μπλόκα προς το κέντρο της Αθήνας σε μια κινητοποίηση, που αναμένεται δυναμική και η οποία θα παραλύσει για πολλές ώρες το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η κάθοδος προς την πρωτεύουσα θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες, με στόχο, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Αναμένονται 140 τρακτέρ τα οποία θα φτάσουν στο κέντρο με την συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι αγρότες αναμένεται να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα.

Θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Καραϊσκάκη και στα Προπύλαια. Οι δρόμοι θα κλείνουν σταδιακά και μετά τις προαναφερθείσες ώρες το κέντρο θα αποκλειστεί ολοκληρωτικά.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες από την Κρήτη.

Επιπλέον, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από όλη τη χώρα θα μεταβούν στην Αθήνα με δικά τους οχήματα αλλά και με λεωφορεία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω μόνο για 60 λεωφορεία από τη Θεσσαλία και περί τις 5.000 συμμετοχές αγροτών.

Οι αγρότες από την Δυτική Ελλάδα και από τα μπλόκα της Πελοποννήσου αναμένεται να συναντηθούν στην περιοχή των Μεγάρων, πριν κατευθυνθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Δημογλίδου: Από τις 12 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε στο MEGA για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Αναμένεται μετά τις 12 το μεσημέρι να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. για να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι θα συνοδευτούν με περιπολικά της αστυνομίας μέχρι το κέντρο, θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα και σε όλη την Πανεπιστημίου. Οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί – η Πανεπιστημίου και η Αμαλίας – ενώ η Ακαδημίας θα είναι ανοιχτή για να κινηθεί ο κόσμος προς τη Βασιλίσσης Σοφίας. Θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στις 6 ώρα το απόγευμα και όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι αγρότες επιθυμούν να παραμείνουν το βράδυ, να διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και να αποχωρήσουν από το πρωί της Τετάρτης. Υπάρχει η σκέψη όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση να δοθεί στην κυκλοφορία ένα τμήμα της Πανεπιστημίου και της Αμαλίας, για να διευκολυνθεί ο κόσμος. Αυτό θα αποφασιστεί ανάλογα με τους κινδύνους που θα υπάρχουν για την ασφάλεια των αγροτών ή των ατόμων που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αν χρειαστεί θα έχουμε περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δηλαδή υπάρχει περίπτωση να κοπεί η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους στο κέντρο. Σήμερα θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο στο κέντρο.Οι δρόμοι πέριξ του Συντάγματος θα είναι κλειστοί μέχρι να ολοκληρωθεί η πομπή των τρακτέρ και η διαδικασία της στάθμευσης. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 1 ώρα για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, και δεν γνωρίζουμε τι κίνηση θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή τους δρόμους. Η 1 ώρα είναι το ελάχιστο. Το μετρό δεν θα κλείσει εκτός και αν υπάρχει λόγος ασφάλειας», επεσήμανε συμπληρωματικά.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας επίσης στο MEGA αναφέρθηκε στον «συναγερμό» που επικρατεί στην αστυνομία για την έλευση των αγροτών.

«Αναμένονται λίγο πάνω από 7.000 άτομα να προσέλθουν στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν αυτοί που θα πάνε μόνοι τους, δηλαδή απλοί πολίτες, σωματεία, συλλογικότητες. Είναι το θέμα της ακρίβειας που ακουμπά την καρδιά του κάθε ανθρώπου, και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσοι θα έρθουν. Τους έχει δοθεί χώρος για να σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους τα οποία θα είναι λίγο πάνω από 150. Έρχονται ήδη με συνοδεία αστυνομικών και έχουμε ήδη 5.500 αστυνομικούς που συμμετέχουν για την διαφύλαξη της τάξης. Οι δρόμοι θα αρχίσουν να κλείνουν στις αρχές του μεσημεριού αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλαπλασιαστικές αποφάσεις και αλλάζουν λεπτό με λεπτό τα δεδομένα», υπογράμμισε.

newsbomb.gr

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH