Connect with us

Έτοιμος να απολύσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Πλεύρης

ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμος να απολύσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Πλεύρης

Στην απόλυση των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο Θάνος Πλεύρης, εάν δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 31 Μαρτίου.

 «Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και έδωσε τρεις μήνες περιθώριο στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, αλλιώς θα χάσουν τη δουλειά τους. «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί» υποστήριξε, την περίοδο μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την μετάλλαξη Όμικρον να μεταδίδεται με ραγδαίους ρυθμούς. 

«Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης, χωρίς να έχει φροντίσει να ενισχύσει τα νοσοκομεία με προσωπικό.

«Όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπό εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ» δήλωσε.

Continue Reading
You may also like...

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH