Connect with us

Άρειος Πάγος: Αναίρεση σε απόφαση αθώωσης στελεχών της ΔΕΗ για την υποβάθμιση περιβάλλοντος την Κοζάνη

ΚΟΖΑΝΗ

Άρειος Πάγος: Αναίρεση σε απόφαση αθώωσης στελεχών της ΔΕΗ για την υποβάθμιση περιβάλλοντος την Κοζάνη

Δεν είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία η αθωωτική απόφαση για στελέχη της ΔΕΗ που δικάστηκαν για το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος σε περιοχές της Κοζάνης. Αυτό έκρινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για το περιβάλλον, Χαράλαμπος Μωυσίδης και άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται πλέον να αποφασίσει εάν τα στελέχη της ΔΕΗ θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Είχαν βρεθεί σε αυτή τη θέση ως υπαίτιοι για τις υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό των κοινοτήτων, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Ακρινής της Κοζάνης.

Οι υψηλές τιμές αποδόθηκαν στην παραγόμενη τέφρα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου, που περίπου 15 χλμ. βορειοανατολικά της Κοζάνης.

Το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, ομόφωνα αθώωσε δυο πρώην διευθυντές του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ και απάλλαξε τον τρίτο τρίτο λόγω παραγραφής.

Ωστόσο πρωτόδικα οι 3 πρώην διευθυντές της ΔΕΗ είχαν καταδικαστεί για πλημμελή επιτήρηση και μέριμνα κατά την ασφαλή μεταφορά της τέφρας, που είχε ως αποτέλεσμα την υψηλή συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου στα νερά της περιοχής.

Τότε οι 2 κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και ο 3ος σε ποινή 8 μηνών

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH