Connect with us

Χιονοδρομικό κέντρο στο Τιρόλο της Αυστρίας μόλυνε με κορωνοϊό 6.000 τουρίστες! «Βροχή» πλέον οι μηνύσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοδρομικό κέντρο στο Τιρόλο της Αυστρίας μόλυνε με κορωνοϊό 6.000 τουρίστες! «Βροχή» πλέον οι μηνύσεις

Η αυστριακή κυβέρνηση καλείται να αποζημιώσει χιλιάδες… μολυσμένους τουρίστες, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα για διακοπές τον περασμένο χειμώνα! 

Ήδη στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Βιέννης για αστικές υποθέσεις κατατέθηκαν οι πρώτες τέσσερις επίσημες αγωγές θυμάτων της Covid-19 κατά του αυστριακού κράτους, αλλά και του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου από την Αυστριακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (VSV), για τις λοιμώξεις τουριστών με τον SARS-CoV-2 στο χειμερινό θέρετρο Ίσγκλ, είδηση η οποία είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο τον περασμένο Μάρτιο.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο πρόεδρος της, Πέτερ Κόλμπα, η Ένωση θα εκπροσωπήσει αρχικά 1.000 θύματα σε νομικές διαδικασίες, με 6.000 συνολικά ανθρώπους από 45 χώρες να δηλώνουν ότι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Ίσγκλ! Μάλιστα, στην εν λόγω συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι ένας εκ των τουριστών που είχε «κολλήσει» στο Ίσγκλ έχει καταλήξει, ενώ δύο Γερμανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη νόσο ακόμη και σήμερα.

Προκειμένου να προστατεύσει τους ενδιαφερόμενους από μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών απευθύνει έκκληση στον Αυστριακό ομοσπονδιακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς να καταστήσει δυνατή την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και, πάνω από όλα, μια ταχύτερη λύση, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο  Κόλμπα.

Η Ένωση κατηγορεί τις τοπικές αρχές του Τιρόλου και τους υπεύθυνους πολιτικούς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, για σοβαρά σφάλματα στη διαχείριση πανδημίας στα χιονοδρομικά κέντρα του Τιρόλου το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020. Το Ίσγκλ θεωρείται το «σημείο μηδέν» για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστρία, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης και σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις από τις αυστριακές αρχές, το 40% όλων των εγχώριων μολύνσεων αποδίδονταν στο Ίσγκλ, ενώ και πολλοί Γερμανοί τουρίστες πιστεύουν επίσης ότι έχουν μολυνθεί εκεί.

Υψηλότερο ποσοστό αντισωμάτων παγκοσμίως

Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ, πρωτεύουσας του κρατιδίου του Τιρόλου, είχε «πυροδοτήσει» στα τέλη Ιουνίου νέες συζητήσεις για το ρόλο του χιονοδρομικού του Ίσγκλ στην εξάπλωση του κορωνοϊού την Ευρώπη, και σύμφωνα με αυτή, το 42,4% των πολιτών που έκαναν τεστ είχαν αναπτύξει αντισώματα έναντι του ιού. Όπως αναφερόταν σχετικά, τα αντισώματα στο αίμα θεωρούνται αποδεικτικά στοιχεία μιας πρόσφατης μόλυνσης, και «αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί παγκοσμίως», είχε δηλώσει τότε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Λοιμοξιολογίας Ντοροτέε φον Λάερ.

Η ίδια είχε επισημάνει ως εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τα άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα για αντισώματα, μόνο για το 15% είχε γίνει διάγνωση, καθώς «το 85% των προσβληθέντων από κορωνοϊό τον ξεπέρασαν χωρίς να το παρατηρήσουν (ήταν ασυμπτωματικοί)».

Παρά το υψηλό επίπεδο αντισωμάτων, η -περίφημη- ανοσία της αγέλης δεν επιτεύχθηκε ούτε στο Ίσγκλ και καθοριστικής σημασίας για τη μείωση των κρουσμάτων ήταν η καραντίνα και η κοινωνική απόσταση, είχε αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Λοιμοξιολογίας. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Πέτερ Κόλμπα είχε δηλώσει τότε ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι ο ιός Sars-CoV-2 πρέπει να είχε διαδοθεί στο Ίσγκλ ήδη από τον Φεβρουάριο, επειδή τόσο οι τουρίστες, όσο και οι ντόπιοι, είχαν μολυνθεί μαζικά.

«Εάν είχαν ελεγχθεί εγκαίρως και λόγω ασαφών συμπτωμάτων, οι αρχές θα έπρεπε να ενεργήσουν νωρίτερα και αυτό θα είχε σώσει χιλιάδες τουρίστες από την μόλυνση, μερικούς από τους οποίους από σοβαρές συνέπειες», κατέληξε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου.

(πηγή: ΑΠΕ)

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΣΜΟΣ

APXH