Connect with us

Ο ιός «θερίζει» νεφροπαθείς και καρδιοπαθείς

ΥΓΕΙΑ

Ο ιός «θερίζει» νεφροπαθείς και καρδιοπαθείς

Κάποια υποκείμενα νοσήματα, όπως οι νεφροπάθειες και οι καρδιοπάθειες, φαίνεται πως αυξάνουν δραματικά τον κίνδυνο θανάτου από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επιστήμονες του Penn State University College of Medicine διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες από νεφροπάθειες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουναπό κορωνοϊό σε σύγκριση με τους υγιείς, ενώ οι καρδιοπάθειες και η υπέρταση διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου.

«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι χρόνιες αυτές παθήσεις δεν είναι μόνο συνηθισμένες σε ασθενείς με Covid-19, αλλά και ότι η παρουσία τους αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για υψηλότερο κίνδυνο θανάτου»ανέφερε ο Πάντι Σεντόγκο, διδακτορικός φοιτητής επιδημιολογίας του κολεγίου.

Επανεξέταση

Για τις ανάγκες της μελέτης η επιστημονική ομάδα προχώρησε σε επανεξέταση ερευνών που είχαν δημοσιευτεί μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Ιουλίου 2020 και εστίασε σε 11 υποκείμενα νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκέςκαι θάνατο για νοσούντες με κορωνοϊό. Από αυτά ο διαβήτης και ο καρκίνος αύξαναν τον κίνδυνο θανάτου κατά μιάμιση φορά, οι καρδιοπάθειες, η υπέρταση και η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια κατά δύο φορές και οι νεφροπάθειεςκατά τρεις φορές.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να παρακολουθούν πιο στενά τους ασθενείς με τα συγκεκριμέναυποκείμενα νοσήματα και να παρεμβαίνουν νωρίτερα,για να προλαμβάνουν στον βαθμό του δυνατού, επικίνδυνες επιπλοκές.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΥΓΕΙΑ

APXH