Connect with us

Καλλιόπη Βέττα: Δεν υπάρχει κανένα ολιστικό σχέδιο για τον οπτικοακουστικό τομέα

ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιόπη Βέττα: Δεν υπάρχει κανένα ολιστικό σχέδιο για τον οπτικοακουστικό τομέα

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»

Εκτός των άλλων, ανέφερε:

«…υποκρύπτεται ένα ζήτημα τακτοποίησης ημετέρων σε θέσεις του Δημοσίου, με αιφνιδιαστικές αλλαγές στους οργανισμούς κομβικών Δημόσιων Υπηρεσιών όπως για παράδειγμα στην ΕΥΠ, στην Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Τέλος, προκύπτει μια σειρά ρουσφετολογικών προσλήψεων, χωρίς αξιοκρατία, διαφάνεια και λογοδοσία, που μετατρέπουν το κράτος σε κομματικό μηχανισμό της ΝΔ για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της πρόσληψης δεκάδων εμπειρογνωμόνων και μετακλητών που εμπεριέχονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Το «κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων» έχει γίνει πια ο κανόνας σε όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που φέρνετε. Και καθώς δεν αρκεί, όπως φαίνεται, στο «δήθεν» επιτελικό κράτος «ψηφιακής διακυβέρνησης» η σύσταση δεκάδων νέων θέσεων μονίμων υπαλλήλων, προσθέτετε, όποτε βρίσκετε ευκαιρία, ακόμα κάποιες δεκάδες υπαλλήλων σε ειδικές θέσεις εμπειρογνωμόνων και μετακλητών, με αλληλεπικαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Με λίγα λόγια, επιτελικός… εμπαιγμός του ελληνικού λαού».

Κλείνοντας, ανέφερε τα εξής:

«Αλήθεια, σας ενδιέφερε ποτέ, ως κυβέρνηση, πραγματικά, ο κλάδος αυτός; Σας ενδιέφεραν ποτέ οι άνθρωποι που τον υπηρετούν ή ονειρεύονται να τον υπηρετήσουν;

Ρητορικό το ερώτημα… Η απάντηση είναι ξεκάθαρη

Γιατί, όπως είδαμε, 2 από τα 37 πανεπιστημιακά τμήματα που σπεύσατε να καταργήσετε πριν ακόμα λειτουργήσουν ήταν το Τμήμα Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων και το Τμήμα Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μιας περιοχής που για την κυβέρνηση σας είναι ένας τόπος πειράματος και φτωχοποίησης.

Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και κλείνω με αυτό, αποτελεί κοινή διαπίστωση πλέον ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όταν μιλάει για απλούστευση εννοεί την αδιαφάνεια και όπου μιλάει για επιτάχυνση υποκρύπτεται συναλλαγή»

Το link της ομιλίας είναι το κάτωθι:

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH