Connect with us

Επιμελητήριο:Κάλεσμα των επιχειρήσεων για προτάσεις και δημόσιο διάλογο

ΚΟΖΑΝΗ

Επιμελητήριο:Κάλεσμα των επιχειρήσεων για προτάσεις και δημόσιο διάλογο

Τις προτάσεις των επιχειρηματιών της περιοχής για τον σχεδιασμό ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τη Δυτική Μακεδονία ζήτησε με επιστολή του το Επιμελητήριο Κοζάνης, εν όψει του διαδικτυακού forum   που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς με θέμα «Τοπική Επιχειρηματικότητα στην Μεταλιγνιτική Εποχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Σκοπός του διαδικτυακού forum είναι η δημόσια συζήτηση για κρίσιμα θέματα που αφορούν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις  στην τοπική επιχειρηματικότητα κατά τη μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή, την αναγκαιότητα ενός αειφόρου αναπτυξιακού μοντέλου και σχεδίου τοπικής επιχειρηματικής δράσης, τη διερεύνηση νέων τομέων οικονομικής δραστηριότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και δικτυώσεων μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πιθανών χρηματοδοτικών μηχανισμών στήριξης του σχεδίου αναδιάρθρωσης  της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας κατά τη μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στη μεταλιγνιτική εποχή, στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Στη συνάντηση που είχε  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Νίκος Σαρρής με τον Συντονιστή της Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης στη Μεταλιγνιτική περίοδο, κ. Κων/νο Μουσουρούλη στο κτίριο της ΖΕΠ, τονίστηκε η αναγκαιότητα ενεργούς συμμετοχής της κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου στον σχεδιασμό της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας  σε ένα νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, όπου  θα πρέπει ληφθούν υπόψη όλες οι κρίσιμες παράμετροι για την προώθηση του.

Σε ειδικό υπόμνημα που επέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης στον κ. Μουσουρούλη αναφέρεται ότι « ο σωστός σχεδιασμός του νέου Οικονομικού Μοντέλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και η απαίτηση της  ανάπτυξης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ανάπτυξη καινοτομίας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» .

Ο κ. Σαρρής κάλεσε τον κ. Μουσουρούλη να συμμετάσχει στο διαδικτυακό forum, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εσωτερικών, των Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Δήμων της περιοχής, των αναπτυξιακών εταιρειών ANKO και  ΑΝΦΛΩ, της ΔΕΗ, της ΕΑΓΜΕ, της ΚΕΔΕ,  κοινωνικών εταίρων, του ΣΕΒΕ, διμερών επιμελητηρίων , ξενοδοχειακών ενώσεων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Τεχνικού, Οικονομικού και Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, του Enterprise Greece,  της WWWF Ελλάς  και λοιποί περιβαλλοντικοί, επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς και οργανισμοί .

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH