Connect with us

Βορίδης: Ενεργοποιεί τη νομική διαδικασία για διεθνή προστασία της Φέτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βορίδης: Ενεργοποιεί τη νομική διαδικασία για διεθνή προστασία της Φέτας

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με γνώμονα την προστασία του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας, της Φέτας και τη θωράκιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων παραγωγών σε διεθνές επίπεδο, προχώρησε στην υπογραφή του πληρεξούσιου προκειμένου να ενεργοποιηθεί η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Δανίας για παραβίαση του κανονισμού ΠΟΠ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι η Δανία αρνείται να συμμορφωθεί με την υφιστάμενη νομοθεσία της Ένωσης και παραβιάζει μία σειρά άρθρων του ενωσιακού δικαίου, καθώς επιτρέπει σε Δανούς παραγωγούς να παράγουν και να πωλούν απομιμήσεις «φέτας», καθώς και τη χρήση της ονομασίας «φέτα» ενάντια στον Κανονισμό και παραλείπει να αποτρέψει την εξαγωγή απομιμήσεων τυριών από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρίτες χώρες.

Με την ενέργεια αυτή του Υπουργού ορίζονται οι πληρεξούσιες της Ελληνικής Δημοκρατίας ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ για την άσκηση παρέμβασης υπέρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσφυγή της κατά του Βασίλειου της Δανίας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μόλις ημέρες από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα όπου περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αυστηροποιείται το κυρωτικό πλαίσιο κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων και των φαινομένων του μιμητισμού.

Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Η προστασία των ΠΟΠ προϊόντων της πατρίδας μας αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση της Κυβέρνησης μας και θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων παραγωγών τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα σφετερίζεται την ονομασία ενός εκ των πλέον εμβληματικών προϊόντων μας, της Φέτας, αλλά και των ελληνικών προϊόντων εν γένει».

 

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ

APXH