Κοζάνη

Οι κάτοικοι είπαν «όχι» στη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τρανόβαλτο η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προωθούμενη συγχώνευση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου με το Γυμνάσιο Λιβαδερού. Οι κάτοικοι εξέφρασαν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα την αντίθεσή τους, τονίζοντας ότι το σχολείο πρέπει να παραμείνει στη θέση του και να συνεχίσει να εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία.

Στη διαμαρτυρία έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, η βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρίτσα Σπυρίδου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρανοβάλτου Νίκος Βαρσαμόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων από τα χωριά των Καμβουνίων, καθώς και μαθητές και δάσκαλοι.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων έχει ήδη εκφράσει ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση ενάντια στη συγχώνευση, επισημαίνοντας πως η κατάργηση του Γυμνασίου Τρανοβάλτου θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική λειτουργία της περιοχής.

Η σημερινή κινητοποίηση έδειξε πως το σχολείο δεν είναι απλώς ένας χώρος μάθησης, αλλά ένα κομμάτι ζωής για τις οικογένειες της περιοχής. Οι κάτοικοι ζήτησαν να διατηρηθεί αυτό το κομμάτι στη θέση του, με σεβασμό στα παιδιά και στο μέλλον του τόπου.

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Κοζάνη

Επαναλειτουργία των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Κοζάνης

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π και σύμφωνα με την Δ/11/οικ:20728/709 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από
Ειδήσεις Κοζάνη

Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας 18χρονος στην Πτολεμαΐδα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (29-05-2020) το βράδυ σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με