Σχόλιο για το πρωτοσέλιδο της Πρωινής Κοζάνης (25 Σεπτεμβρίου 2025)

Η σημερινή Πρωινή φέρνει στο επίκεντρο μια σημαντική εξέλιξη για την περιφέρεια, με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Υδατοδρόμια σε τέσσερις λίμνες». Η προοπτική ανάπτυξης υδροπλάνων στη Δυτική Μακεδονία ανοίγει νέους δρόμους για τη συνδεσιμότητα, τον τουρισμό και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Πρόκειται για μια επένδυση που, εφόσον προχωρήσει, θα αναβαθμίσει τις μεταφορές και θα αναδείξει τις λίμνες ως κόμβους ανάπτυξης και αναψυχής.
Στις υπόλοιπες ειδήσεις:
-
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει διεθνή διάκριση, καθώς 13 μέλη του περιλαμβάνονται στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του Stanford. Μια σημαντική αναγνώριση που ενισχύει το ακαδημαϊκό κύρος του ιδρύματος και προβάλλει τη δυναμική της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο.
-
Από την Κρήτη έως τη Μακεδονία, υλοποιούνται μέτρα για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, δείχνοντας την ανησυχία των αρχών για τη διασφάλιση της κτηνοτροφικής παραγωγής και τη στήριξη των κτηνοτρόφων.
-
Στα «σκαριά» βρίσκεται νέο ΕΣΠΑ για τη στέγαση, που θα αφορά ανακαινίσεις και ενεργειακή αναβάθμιση παλιών κατοικιών. Ένα πρόγραμμα που, αν προχωρήσει, θα έχει άμεσο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο για χιλιάδες νοικοκυριά.
-
Στον αθλητισμό, ο Ηρακλής Κοζάνης δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των αγώνων του τριημέρου, διατηρώντας ζωντανό το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για τις επιδόσεις των νέων αθλητών.