Connect with us

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις και δράσεις το Σαββατοκύριακο

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δ. Μακεδονία: Εκδηλώσεις και δράσεις το Σαββατοκύριακο

Η «Φλόγα της Αγάπης» στην Κοζάνη

Από την πόλη της Κοζάνης θα περάσει το Σάββατο 5.10.2024, η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 22ης λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.  Η φλόγα θα ξεκινήσει την πορεία της στην πόλη της Κοζάνης, στις 1830 από τα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών – Αιμοπεταλιοδοτών  Κοζάνης «Σταγόνα Ελπίδας», στην περιοχή του ΟΣΕ και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της φλόγας. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο σύλλογος «Σταγόνα Ελπίδας» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Εθελοντική αιμοδοσία στο γυμναστήριο REVOLUTION FIT

Την 29 η Αιμοδοσία του 2024, με το σύνθημα  «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΥΓΕΙΑ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ», διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 από τις 09:30 – 14:00, στον χώρο του γυμναστηρίου Revolution Fit  (στην οδό Ματιώς Σακελλαρίου 2) σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κοζάνης.

Απογευματινές αιμοληψίες στο νοσοκομείο Γρεβενών

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών τη Δευτέρα 07/10/2024 θα λειτουργεί και το απόγευμα έως τις 22:00, για την εξυπηρέτηση του κοινού και των αιμοδοτών. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, για τον μήνα Οκτώβριο, οι απογευματινές αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τις 17:00 έως τις 20:00.

Κοζάνη: Απονομή Διπλωμάτων στους εθελοντές υγείας του ΕΕΣ

Η τελετή Υπόσχεσης – Απονομής Διπλωμάτων και Προαγωγών Εθελοντών και Εθελοντριών Υγείας του τμήματος Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 17:00, στην αίθουσα Ποντιακού Ελληνισμού. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός και σηματοδοτεί την ένταξη και επίσημα των νέων εθελοντών και εθελοντριών Υγείας του τμήματος Κοζάνης στην Ερυθροσταυρική οικογένεια.

Γενική Συνέλευση του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Κυριακή 6.10.2024

Γενική Συνέλευση του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Συλλόγου, (στην οδό 25ης Μαρτίου και Γουμεράς), στην Πτολεμαΐδα. Σε περίπτωση μη απαρτίας, Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, την ίδια ώρα, και στον ίδιο χώρο. Τα μέλη του Συλλόγου πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα και για το λόγο αυτό καλούνται, όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 24630-27067, καθημερινά , από τις 7 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ και με αποστολή μηνυμάτων στο Email του Συλλόγου, pontosptol@gmail.com.

Δεσκάτη: Παρουσίαση βιβλίου Κ. Σπανού «Ιστορικά και λαογραφικά της Δεσκάτης» – Σάββατο 5.10.2024

Το βιβλίο του Κώστα Σπανού «Ιστορικά και λαογραφικά της Δεσκάτης», θα παρουσιαστεί Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30, στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Δεσκάτης. Το βιβλίο, που εκδόθηκε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης, θα παρουσιάσουν, η Ελένη Τύμπα – Ψυροπούλου (καθηγήτρια του διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας), ο δάσκαλος, Ευθύμιος Λάμαρης και ομάδα μαθητών.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση Δεσκάτης από τον τούρκικο ζυγό

Εκδηλώσεις στη Δεσκάτη, την πρώτη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό, στις 7 Οκτωβρίου του 1912, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 7.10.2024. Για τον εορτασμό της 112η επετείου της μάχης – απελευθέρωσης της πόλης και περιοχής της Δεσκάτης θα πραγματοποιηθούν:

Στις 10:00, δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Δεσκάτης, και Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Χρήστο Παπαθανασίου, Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δεσκάτης. Στις 10:15 στο ηρώο του Μανουσάκη στην κεντρική πλατεία Δεσκάτης, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και  στις 11:00 μαθητική παρέλαση.

Εκδήλωση στη μνήμη του Γαλατινώτη οπλαρχηγού Γεώργιου Δούκα ή Νταβέλη  – Κυριακή 6.10.2024

Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Γαλατινώτη οπλαρχηγού Γεώργιου Δούκα ή Νταβέλη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. Το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Γαλατινής και στη συνέχεια, στον χώρο της προτομής του ήρωα, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνουν ομιλίες για τη δράση του στον Μακεδονικό Αγώνα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν, ο Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Γαλατινής και οι απόγονοι του Γεώργιου Δούκα (Νταβέλη).

Κοζάνη: Ακροάσεις νέων μελών στη Μικτή Χορωδία του ΔΩΚ

Ακροάσεις, θα γίνουν το Σάββατο 5.10.2024, για νέα μέλη στη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, η οποία φέτος γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας.

Για την επερχόμενη μουσικοθεατρική παραγωγή «Το Μιούζικαλ της Πεντάρας», που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2024, η χορωδία θα ερμηνεύσει έργα σπουδαίων συνθετών όπως  Βέρντι, Ροσίνι, Λέχαρ, Μπετόβεν, Βάιλ και Μπέρνσταϊν, σε λιμπρέτο του Κώστα Λαμπρούλη και ενορχηστρώσεις του Χρήστου Κτιστάκη.

Οι ακροάσεις θα γίνουν το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024, στις 18:30, στον χώρο του Ωδείου, και μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες έως 50 ετών, που αγαπούν τη χορωδιακή μουσική και το μουσικό θέατρο.

Βόΐο: 22η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα

Την 22η Γιορτή Κρασιού στο Αγίασμα, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάσματος Βοΐου «Ο Άγιος Αθανάσιος», την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τις 12:00, με την ορχήστρα «Κοζανίτικο Τακίμι». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρόκου Κοζάνης «Ιωακείμ Λιούλιας».

Συνάντηση παλαιών και νέων ορειβατών

Ορειβατική συνάντηση παλαιών και νέων ορειβατών διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος (ΕΟΣ) Κοζάνης και το Ορειβατικό Καταφύγιο Λαγομάνα, για την συμπλήρωση των 45 χρόνων από τη θεμελίωση του καταφυγίου. Η συνάντηση θα γίνει το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο καταφύγιο του συλλόγου στη θέση Λαγομάνα, στα Πιέρια Όρη.  Το Σάββατο στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία  από το Μετόχι Βελβεντού προς το καταφύγιο του συλλόγου, όπου θα υπάρχει γεύμα και ζωντανή μουσική. Το τελείωμα της συνάντησης θα γίνει την Κυριακή με πορεία προς το Μετόχι από το κοφτό μονοπάτι. Στόχος της συνάντησης είναι να μπορέσουν να ανταμώσουν παλιοί και νέοι ορειβάτες του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου και να ζωντανέψουν παλιές όμορφες εποχές.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο 5.10.2024, στις 12:30, από τον χώρο στάθμευσης του Σκλαβενίτη. Όσοι ενδιαφέρονται, για τη διανυκτέρευση θα πρέπει να επικοινωνήσουν και να το δηλώσουν στον αρχηγό της δράσης, Μάνθο Φίλιο, στο τηλέφωνο 6948-874853.

Ποδαρόδρομος στα σοκάκια του Αη Δημήτρη

Τον 3ο Ποδαρόδρομο στα σοκάκια του Αη Δημήτρη, διοργανώνει την Κυριακή 6.10.2024, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης Φανός τ΄ Αϊ Δημήτρ΄ «τα Παρταλόπλα», με σημείο εκκίνησης στις 11:00 το Πάρκο Αγίου Δημητρίου και τερματισμό στον Αη Σαράντη.

4ο KASTRAKI TRAIL Κυριακή 6.10.2024

Διεξάγονται την Κυριακή 6.10.2024, στα Γρεβενά, οι ορεινοί αγώνες δρόμου KASTRAKI TRAIL, που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Δασκάλου και μεγάλου ευεργέτη, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ο οποίος χάρισε στην πόλη των Γρεβενών το πανέμορφο άλσος, ανάσα ζωής για τις νεότερες γενιές.

Σημείο Εκκίνησης και Τερματισμού είναι το Υπαίθριο Θέατρο Γρεβενών στο Άλσος Θεοδωρίδη. Οι ώρες εκκίνησης είναι:

Για τον αγώνα των 22 χιλιομέτρων, στις 10:00, για τον αγώνα 1.000 μέτρων (για παιδιά Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων), στις  10:05,  για τη διαδρομή των 11 χιλιομέτρων, στις 10:30, για τον αγώνα των 4 χιλιομέτρων (για παιδιά Λυκείου), στις 12.00 και για την περιπατητική διαδρομή των 4 χιλιομέτρων, στις 12:05.

Η παράδοση των αριθμών εκκίνησης θα γίνει στην αφετηρία από τις 8:00 έως τις 9:45.

Τους αγώνες διοργανώνουν: ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Γρεβενών, Περιφερειακή Ενότητα και ο δήμος Γρεβενών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΛΣΜΑ-Υ).

Αγώνας δρόμου «Καλύβας Λάζαρος», στον Κρόκο

Τους 4ους αγώνες δρόμου «Καλύβας Λάζαρος», στον Κρόκο Κοζάνης, διοργανώνουν το Σάββατο 5.10.2024, οι σύλλογοι του χωριού («Ιωακείμ Λιούλιας», «ΕΦΙΠΟΣ» και «ΑΟ Κρόκου»). Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η κεντρική πλατεία Κρoκου. Στις 16:00 θα δοθεί η εκκίνηση για τον παιδικό αγώνα των 1.400 μέτρων, στις 16:45 θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα «Καλύβας Λάζαρος», απόστασης 10.600 μέτρων και στις 17:00, θα ξεκινήσει η διαδρομή  των 4ων  χιλιομέτρων «Μονοπάτι Αγίας Παρασκευής».

4η ανάβαση Βελβεντού

Η 4η ανάβαση Βελβεντού, που προσμετράει στο κύπελλο αναβάσεων Βορείου Ελλάδας, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου, με 34 συμμετοχές. Το Σάββατο στις 12:00 θα γίνουν οι δοκιμές και στις 20:00, στην κεντρική πλατεία Βελβεντού θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα. Την Κυριακή ο αγώνας θα αρχίσει στις 11:00, ενώ ο δρόμος για τους θεατές θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα.

Πτολεμαΐδα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις Ε1

Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός φιλοξενεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις κατηγορίας Ε1, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου από σήμερα Παρασκευή 4 έως την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Στους αγώνες θα συμμετέχουν 152 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών, οι καλύτεροι κάθε κατηγορίας, βάση της πανελλήνιας βαθμολογίας.

14οι «Ευθύμιοι» ιππικοί αγώνες στη Σιάτιστα

Τους 14ους  «Ευθύμιους» Ιππικούς Αγώνες στη Σιάτιστα, διοργανώνει το Σάββατο 5και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ο Ιππικός, Αθλητικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος».

Το Σάββατο 5/10, από τις 16:00 έως τις 19:00, θα γίνεται η προσέλευση ιππέων και ο σταβλισμός των αλόγων, και στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί γλέντι με την ορχήστρα «Παύλος Μελάς» στο ξενοδοχείο «Αρχοντικό».

Την Κυριακή 6/10 οι αγώνες θα αρχίσουν στις 11:00, στην πίστα που βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο Σιάτιστας-Κοζάνης.

Έναρξη αγώνων.

www.ertnews.gr

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH