Connect with us

Μέχρι τέλος του έτους η χρηματοδότηση των επενδύσεων μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μέχρι τέλος του έτους η χρηματοδότηση των επενδύσεων μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Υπό αξιολόγηση βρίσκονται τα 721 επενδυτικά σχέδια που κατατέθηκαν στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), για τη Δυτική Μακεδονία, όπου προβλέπεται να δημιουργηθούν 2.600 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με όσα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης κατά την παρέμβαση του, που έγινε διαδικτυακά, στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 23/9 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στα 500 εκ ευρώ η χρηματοδότηση  για τις  επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν, ενώ στις 4.000 θα ανέλθουν οι θέσεις εργασίας για Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν άμεσα και θα προχωρήσουν στη χρηματοδότηση από τη νέα χρονιά, τόνισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΣΔΑΜ Πελοπίδας Καλλίρης.

Στόχος της σημερινής εκδήλωσης ήταν η καταγραφή και ανάλυση των αναγκών σε δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης στις δράσεις κρατικών ενισχύσεων του προγράμματος, καθώς και το να φέρει σε επαφή όλες τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.    “Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε αιτίες για να μείνουν οι νέοι και οι νέες στη Δυτική Μακεδονία δημιουργώντας καλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, επισημαίνοντας ότι αλλάζει  το παραγωγικό προφίλ στη Δυτική Μακεδονία.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης αναφέρθηκε στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με τους επενδυτές προκειμένου να εξυπηρετηθεί το αναπτυξιακό άλμα , όπως είπε, της Δυτικής Μακεδονίας για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο πέντε μεγάλες επιχειρήσεις έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για τη Δυτική Μακεδονία και πολλές μικρομεσαίες.  Ωστόσο το επενδυτικό σχέδιο της Advent Technologies στην Κοζάνη, ύψους 64 εκατ ευρώ, για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου απεντάσεται από το Σχεδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μεταβασης, όπως δήλωσε στο περιθώριο της ημερίδας ο Διοικητής της ειδικής υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης. Ο φάκελος της εταιρίας αξιολογήθηκε από την Ειδική υπηρεσία Δίκαιης μετάβασης κρίθηκε ανεπαρκής στο όλο σχέδιο, υπογράμμισε ο κ. Καλλίρης σημειώνονται ότι  «υπήρξε ένσταση από την πλευρά της εταιρίας η οποία θα εξεταστεί».

www.ertnews.gr

More in ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

APXH