Δυτ. Μακεδονία

Γιώργος Αμανατίδης για Γιώργο Κασαπίδη για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών: Πόσο ακόμη θα συνεχίσει να υποτιμάει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  κ. Κασαπίδης Γεώργιος ενημέρωσε ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 7,0 εκατ. Ευρώ για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών.

Αναφέρθηκε σε συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής που οδήγησαν στη διασφάλιση Ευρωπαϊκών  πόρων για το LEADER που κινδύνευαν να χαθούν.

Επειδή συνηθίζει να κάνει αντίστοιχες αναφορές και να βλέπει επιτυχίες – μόνον αυτός και πάντα μετά από αίτημά του – διερωτώμαι  πόσο ακόμη θα συνεχίσει να υποτιμάει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η μπερδεύτηκε ή δεν κατάλαβε ή πάλι ψεύδεται. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Κασαπίδης ότι για να εγκριθεί ένα πρόγραμμα σε μία περιοχή προαπαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, με βασικότερη την υποβολή πρότασης.

Από την στιγμή που δεν υποβλήθηκε πρόταση σαφώς και δεν εγκρίθηκε την οποία, όπως αναφέρει, να διαχειριστεί μάλιστα η ΑΝΚΟ.

Πάλι δημιουργία εντυπώσεων. Η δε αναφορά του σε εγκεκριμένο ποσό 7,0 εκατ. Ευρώ Δημόσιας Δαπάνης αποτελεί εξωπραγματικό ποσό, όταν καμία από τις 50 αναπτυξιακές που υπέβαλαν φάκελο πριν από μερικούς μήνες και εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, δεν φτάνει το ποσό αυτό.

 Η παραπληροφόρηση των πολιτών για δημιουργία εντυπώσεων έχει τα όριά της και ημερομηνία λήξης την 31.12.2023.

Γιώργος Αμανατίδης Νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Προτεινόμενα άρθρα για εσένα

Δυτ. Μακεδονία

5 νέα κρούσματα κορονοϊού και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ανακοινώνονται 5 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Τα 4 σχετίζονται με γνωστή συρροή κρουσμάτων και το 1
Δυτ. Μακεδονία

Κ. Χατζηδάκης: Έκτακτες επιχορηγήσεις έως €1,5 δισ. στις λιγνιτικές περιοχές

Την εκταμίευση έως και 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για τις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης προβλέπει το Ταμείο