Connect with us

2024… Επένδυσε στον εαυτό σου! (του Δρ Νέστορα Κολοβού)

ΑΠΟΨΕΙΣ

2024… Επένδυσε στον εαυτό σου! (του Δρ Νέστορα Κολοβού)

Σύμφωνα με στατιστικές 9 στις 10 επιχειρήσεις αποτυγχάνουν στα πρώτα 5 χρόνια από την έναρξη τη λειτουργίας τους με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός αγοράς. Επίσης 9 στις 10 παλαιές επιχειρήσεις βρίσκονται «κολλημένες» σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούν να «ξεκολλήσουν» με αποτέλεσμα και αυτές να βλέπουν την πόρτα της εξόδου από την αγορά.

Και στις δύο περιπτώσεις ο λόγος της αποτυχίας είναι ο ίδιος. Οι επιχειρηματίες αυτοί δεν γνωρίζουν να σκέφτονται, να αποφασίζουν και να ενεργούν επιχειρηματικά. Δεν γνωρίζουν πως να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους, τις εγκαταστάσεις τους, τους ανθρώπους τους για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Γι αυτό και αποτυγχάνουν. Μην αφήσετε αυτό να συμβεί σε εσάς!

Η επιχειρηματικότητα είναι μια δραστηριότητα, η οποία συνεχώς εξελίσσεται και απαιτεί νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες, νέες εμπειρίες, ψυχικές αρετές, ψυχικές αντοχές και εφαρμογή κατάλληλων στρατηγικών για την επιτυχία. Είναι μια δραστηριότητα η οποία βασίζεται αποκλειστικά στη σκέψη, την ψυχολογία και τη νοοτροπία του επιχειρηματία, ο οποίος θα αξιοποιήσει τα διαθέσιμα μέσα και πόρους για να λειτουργήσει αποτελεσματικά την επιχείρησή του. Δυστυχώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες αυτά δεν τα γνωρίζουν και γι αυτό υπάρχουν αυτά τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας των επιχειρήσεων.

Δεν μπορείς να λειτουργήσεις σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που σου επιτρέπουν οι γνώσεις σου, οι δεξιότητές σου, οι εμπειρίες σου, οι αρετές σου, οι αντοχές σου και οι στρατηγικές που εφαρμόζεις. Πρέπει να βελτιώσεις τη σκέψη σου, την ψυχολογία σου και τη νοοτροπία σου, ώστε να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις, να κάνεις καλύτερες ενέργειες και να πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Όλα αυτά σημαίνουν ότι: Πριν κάνεις οποιαδήποτε επένδυση στην επιχείρησή σου, πρέπει πρώτα να επενδύσεις στον εαυτό σου. Να μάθεις όλα αυτά που χρειάζεσαι, για να λειτουργήσεις σε υψηλότερο επίπεδο ως επιχειρηματίας και να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Εσύ σκέφτεσαι, εσύ αποφασίζεις, εσύ ενεργείς, εσύ επιτυγχάνεις αποτελέσματα. Εσύ οργανώνεις την επιχείρησή σου, εσύ λειτουργείς την επιχείρησή σου, εσύ πετυχαίνεις τα αποτελέσματά σου. Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις αποτελεσματικά, κερδοφόρα, μην ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματά σου. Πρώτα μάθε πως να γίνεις καλύτερος επιχειρηματίας και μετά επένδυσε τα χρήματά σου.

Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις. Η επιχειρηματικότητα είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται συνεχώς, ένας μαραθώνιος, που ανά πάσα στιγμή, μπορείς να ανασυντάξεις τις σκέψεις σου, τις δυνάμεις σου και να προχωρήσεις με πιο γρήγορο ρυθμό, ξεπερνώντας πολλούς άλλους. Έτσι δουλεύει η αγορά. Πετυχαίνει περισσότερα, όποιος γνωρίζει και κάνει περισσότερα!

Για τον νέο χρόνο που έρχεται, ως επιχειρηματίας κάνε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου. Απόκτησε τις γνώσει που χρειάζεσαι, μάθε πως να οργανώνεις και να λειτουργείς την επιχείρησή σου καλύτερα και πέτυχε τα αποτελέσματα που θέλεις. Η επιτυχία σου κατά 85% εξαρτάται από εσένα και κατά 15% από άλλους παράγοντες.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δρ Νέστωρ Κολοβός

Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

Business & Life Coach

www.nestorkolovos.gr

info@kozani.net

Continue Reading
You may also like...

More in ΑΠΟΨΕΙΣ

APXH