Τελευταίες προετοιμασίες για τις «Γιορτές της Γης» , ένα ορεινό, πολύμορφο, εναλλακτικό φεστιβάλ, στην πανέμορφη Βλάστη η οποία από αύριο Τετάρτη 5 Ιουλίου, περιμένει να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, για να απολαύσουν, πληθώρα εκδηλώσεων, κοντά στη φύση και στο βουνό. Παραδοσιακές μπάντες, νεανικά συγκροτήματα, ήχοι από τα Βαλκάνια και όχι μόνο, διάφορες υπαίθριες εκδηλώσεις, ενώ, την Παρασκευή ανεβαίνει στη σκηνή ο γνωστός καλλιτέχνης Φοίβος Δεληβοριάς  για να χαρίσει στο κοινό αγαπημένες του επιτυχίες.

Επίσης έχουν προγραμματισθεί  συζητήσεις και σεμινάρια για επίκαιρα  θέματα και προβλήματα, όπως η εκδήλωση «Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και κυρίως στην καφέ αρκούδα» από την Περιβαλλοντική Ομάδα «Καλλιστώ», αλλά και το θέμα «Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ενέργεια;».

Οι μουσικές εκδηλώσεις, κάθε βράδυ, θα φιλοξενούνται στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα  που στήνεται  στην τοποθεσία «Τζούμκα», οι κατασκηνωτές θα ανηφορίσουν στο γνωστό  κάμπινγκ του «Προφήτη  Ηλία», ενώ, σε όλα τα εμβληματικά σημεία του χωριού, θα εξελιχθούν  διάφορες δραστηριότητες. Οι  «Γιορτές  της γης» αρχίζουν αύριο στις 21:30, στην πλατεία της Βλάστης, με το μουσικό  σχήμα «Ρουμπαγιάτ» και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουλίου, όπου η παραδοσιακή  μπάντα δρόμου  «Δρομολάγνοι» υπόσχεται  μεγάλο  γλέντι στο βουνό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ