Connect with us

Χαρδαλιάς:181 ενεργά κρούσματα στην Κοζάνη-Έκκληση για τήρηση των μέτρων

ΚΟΖΑΝΗ

Χαρδαλιάς:181 ενεργά κρούσματα στην Κοζάνη-Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Δεν χρειάζονται νέα μέτρα, ούτε να αλλάξουμε-ανεβάσουμε επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας ανά περιοχή για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, αρκεί να τηρούμε τα μέτρα που ήδη ισχύουν, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Από τις αναφορές του, ξεχώρισε η ανησυχία που εξέφρασε για το γεγονός πως σήμερα τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 200, ενώ και στην Κοζάνη είναι 181.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, τις τελευταίες μέρες υπάρχει ανησυχία για τα Ιωάννινα και την Κοζάνη, αφού παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Για την Πέλλα είπε πως το «κλάστερ» είναι συγκεκριμένο και «θεωρούμε πως έχει στεγανοποιηθεί».

Έκανε έκκληση στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο στην Κοζάνη εντοπίστηκαν 35 κρούσματα COVID-19, εκ τω οποίων τα δύο συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης 13 κρούσματα εντοπίστηκαν στα Ιωάννινα, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές.

«Από την Παρασκευή στην Κοζάνη έχουμε 49 νέα κρούσματα μέσα σε 3 μέρες. Από αυτά 100-101 έχουν στενές επαφές οι οποίες είναι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Στην περιοχή, 8 άτομα νοσηλεύονται».

Εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι τα Ιωάννινα τα οποία έχουμε από την Παρασκευή το βράδυ έως χτες 66 νέα κρούσματα. Από αυτά έχουν προκύψει 147 στενές επαφές. Συνολικά,νοσηλεύονται 24 άτομα.

Υπάρχει και η Πέλλα η οποία αυτή τη στιγμή έχει 212 ενεργά κρούσματα».

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στις περιοχές αυτές, στους κατοίκους, να εφαρμόσουν σκληρά τα μέτρα διότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στα σχολεία, σημείωσε πως έχουν ελεγχθεί συνολικά 77 και δεν διαπιστώθηκε σε αυτά καμία παράβαση. Σήμερα, όπως σημείωσε, σε αναστολή λειτουργίας είναι 29 σχολικές μονάδες, όπως και 139 τμήματα πανελλαδικά.

Από την naftemporiki.gr, madata.gr

Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH