Connect with us

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν από αύριο, Σάββατο, με «click in shop» τα εμπορικά καταστήματα στην ΠΕ Κοζάνης – Τι μέτρα θα ισχύουν για το Πάσχα στη χώρα/μετακινήσεις

ΚΟΖΑΝΗ

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν από αύριο, Σάββατο, με «click in shop» τα εμπορικά καταστήματα στην ΠΕ Κοζάνης – Τι μέτρα θα ισχύουν για το Πάσχα στη χώρα/μετακινήσεις

Ανοίγουν, τελικά, με τη μέθοδο του click in shop, τα καταστήματα του λιανεμπορίου στην ΠΕ Κοζάνης, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν την ΠΕ Κοζάνης και Θεσσαλονίκης, που λειτουργούσαν με «click inside» αυτή την εβδομάδα, ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν με τη νέα μέθοδο από αύριο Σάββατο του Λαζάρου 26/4.

Επίσης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και το άνοιγμα των Malls και των Κέντρων Αισθητικής.

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αυξημένο και στη Δ. Μακεδονία, όπως ανέφερε στην ενημέρωση η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλλου

Η ίδια έκανε έκκληση για εφαρμογή διπλής μάσκας στις εκκλησίες, να παραμένουν οι πιστοί στο προαύλιο των ναών, ενώ η συνάθροιση του Πάσχα να γίνει σε εξωτερικό χώρο, έως 12 άτομα (δύο οικογένειες).

Από Δευτέρα 26*/4 η υποχρέωση self test επεκτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους δημοσίων υπηρεσιών όπου παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, τόνισε ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης. (Εξαιρούνται του μέτρου οι ένστολοι. Περιλαμβάνονται, όμως κληρικοί και προσωπικό τόπων λατρείας).

Ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μ. Εβδομάδα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης 12 ατόμων εξωτερικό χώρο και 9 σε εσωτερικό.

Από σήμερα έως και 10 Μαΐου απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες εκτός λόγων εργασίας που θα προσδιορίζει χρόνο έναρξης και λήξης μετακίνησης (σε αυτοαπασχολούμενους να αναφέρεται ο λόγος). Μετακίνηση για λόγους υγείας, σε δημόσια δομή υγείας. Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Μετακίνηση για λόγους κηδείας. Μετάβαση διαζευγμένων γονέων.

Δεν επιτρέπεται η συνδυαστική μετακίνηση εκτός νομού, για λόγους εργασίας και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας δείχνοντας το Ε1.

Δευτέρα 3 Μάϊου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικό χώρο.

Continue Reading
You may also like...

More in ΚΟΖΑΝΗ

APXH