Connect with us

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

Ανώτατοι δικαστικοί «κλείνουν» τα μάτια σε αυταπόδεικτες παρανομίες του συστήματος Ρασπούτιν -Τουλουπάκη, που ένα πολιτικό δίχτυ συνεχίζει να το προστατεύει

Η ρήση «οι αρεοπαγίτες μιλούν με τον Θεό» είναι γνωστή.

Στην Ελλάδα προφανώς κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί –ευτυχώς, λίγοι– σκέφτηκαν να διευρύνουν τον κύκλο των συνομιλητών τους…

Έτσι –όπως κατά καιρούς έχει γίνει  γνωστό από πολλά σχετικά παραδείγματα– εμφανίζονται να έχουν σχέση με πολιτικούς, επιχειρηματίες και με διάφορους άλλους παράγοντες.

Η εισήγηση αναφέρεται κυρίως για την εμπλοκή λειτουργών του ανωτάτου κλάδου της Δικαιοσύνης, του Αρείου Πάγου, στην υπόθεση Novartis, όπου δύο πρόεδροι του ΑΠ (οι κ.κ. Πέππας και Θάνου), 3-4 ανώτατοι δικαστικοί, 4 ανώτατοι εισαγγελείς (κ.κ. Δημητρίου, Πεπόνης, Δασούλας, Μπρακουμάτσος), και δύο διενεργούντες την ανάκριση για πιθανά ποινικά και πειθαρχικά παραπτώματα των εισαγγελέων Διαφθοράς (κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης), είτε παραμένουν απαθείς στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ανωτάτων συναδέλφων τους (κ.κ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη, Γ. Αγγελή), είτε καθυστερούν τις έρευνές τους για τα θέματα που αφορούν τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Αποτέλεσμα της αδράνειας και των καθυστερήσεων, οι μηνύσεις των δέκα πολιτικών προσώπων που ενέπλεξαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με αίολα και κατασκευασμένα στοιχεία να περιφέρονται από γραφείο σε γραφείο, χωρίς οι σκευωροί να έχουν κληθεί για να υποστούν τις συνέπειες του έργου τους.

Το πολιτικό δίχτυ προστασίας που είχε στηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το σύστημα Ρασπούτιν-Τουλουπάκη να υπονομεύει εκ του ασφαλούς τους αντιπάλους της πρώην κυβέρνησης είναι γνωστό.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, και στη σημερινή κυβέρνηση υπάρχουν υψηλότατα στελέχη που ναι μεν επιθυμούν την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, πλην όμως για λόγους… γεωγραφικής υφής, θέλουν να εξαιρέσουν την πρωταγωνίστρια και εντολοδόχο του συστήματος κα Ελένη Τουλουπάκη. Θα τα καταφέρουν;

Μετά από τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην επόπτης της υπόθεσης Novartis, Γιάννης Αγγελής, και τα οποία αποδεικνύουν απόλυτα όλες τις παλινωδίες, τα ψεύδη και τις πρακτικές που ακολούθησε η κα Τουλουπάκη, ώστε να σπιλωθούν οι δέκα πολιτικοί, είναι δύσκολο το δίχτυ προστασίας να μη σπάσει…

Αρκεί να θυμηθούμε τις διαρροές της Εισαγγελίας Διαφθοράς στο «Documento», στην κα Παπαδάκου, στην «Αυγή» και στην «Kontra News», σύμφωνα με τις οποίες «αδιάσειστα στοιχεία του FBI δένουν τη δωροληψία υπουργών», ενώ τα προ ημερών κατατεθέντα στη Βουλή επίσημα έγγραφα του FBI λένε ακριβώς το αντίθετο.

Εντύπωση προκαλεί η παθητική στάση που επιδεικνύουν η πολιτική αλλά και η δικαστική ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Στηριζόμενη και μόνο στα έγγραφα που κατέθεσε προ ημερών ο Γ. Αγγελής, και στα αντίστοιχα υπομνήματα που έχει υποβάλει ο εκβιαζόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, έπρεπε ήδη να έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, αφού πέραν των αναφερομένων προσώπων υπάρχουν και καταθέσεις των τριών ανωτάτων εισαγγελέων που προαναφέραμε, που ποτέ δεν θα διακινδύνευαν την καριέρα τους καταθέτοντας ενόρκως τόσα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος τους.

Προφανώς, υπάρχουν πιέσεις…

Όμως πιέσεις κατά το παρελθόν υπέστησαν και άλλοι συνάδελφοί τους, που έγραψαν ιστορία.

Στη γειτονική Ιταλία, ο εισαγγελέας Di Pietro δεν δίστασε να τα βάλει με τη μεγαλύτερη διαχρονικά οργάνωση, τη Μαφία, και να εγκαλέσει τον πανίσχυρο τότε πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι. Το ίδιο έπραξε και ο δικαστής Τζιοβάνι Φαλκόνε, o οποίος όμως πλήρωσε με τη ζωή του τις αποφάσεις του. Ακόμη πρέπει να θυμηθούμε και τον δικό μας Χρ. Σαρτζετάκη, που δεν δίστασε να τα βάλει με όλη τη χούντα.

Παραδείγματα έχουμε, μιμητές ψάχνουμε…

Το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς Ζαχαρής και Σοφουλάκης θα ήταν από μόνο του αρκετό για την απομάκρυνση –έστω και προσωρινά διά της διαθεσιμότητάς τους– της κας Τουλουπάκη και των εισαγγελέων Διαφθοράς Ντζούρα και Μανώλη.

Αλλά και για την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τα παραπάνω δεδομένα, αφού οι βουλευτές διεξάγουν παράλληλη έρευνα με την Εισαγγελία του ΑΠ, θα ήταν αρκετά για να καλέσουν την κα Τουλουπάκη ως ύποπτη για την τέλεση πλήθους αδικημάτων.

Και δεν κατανοούμε για ποιο λόγο κατά καιρούς ζητούν την άδεια του κ. Μπρακουμάτσου, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει επιδείξει μια απαράδεκτη συμπεριφορά, για να ενεργήσουν. Όπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα όλες οι απαντήσεις του εν λόγω εισαγγελέως δεν έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αφού είναι ήξεις-αφίξεις.

Δείτε παρακάτω εξ ολοκλήρου το έγγραφο των κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

ΠΗΓΗ:www.iapopsi.gr

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΛΛΑΔΑ

APXH